800 millióért készült el a kecskeméti konzervgyár fejlesztése

Több mint 800 millió forintból bővítette kapacitását a Kecskeméti Konzerv Kft. A termelő berendezéseket, informatikai eszközöket és szoftvereket üzembe helyező cég többek között a csemegekukorica és a zöldborsó feldolgozását korszerűsítette. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei vállalkozás mintegy 50 mezőgazdasági partnere évente 6-7 ezer tonna zöldborsót és 80-85 ezer tonna csemegekukoricát termel meg az előre megadott és ellenőrzött vetésterv alapján, valamint a konzervgyár által biztosított GMO-mentes vetőmaggal. […]

Tovább…

Megoldhatja a magyar élelmiszeripar legnagyobb gondjait a digitális fejlesztés – ehhez érkeznek támogatások is

A turisztika, az építőipar és a logisztika mellett az élelmiszeripart is a digitális forradalom előtt álló területnek nevezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára Debrecenben, a Modern Vállalkozások Programja Élelmiszeripar 4.0 nyitóelőadásában. Solymár Károly Balázs szerint ezek azok az ágazatok – különösen a kkv-k – , amelyek a digitalizáció területén még gyengén állnak, noha az elmúlt 2-3 évben “meglepő fejlődés következett be a digitális eszközök, alkalmazások terén”. […]

Tovább…

Hogyan termelhet eredményesebben a genetika és az informatika segítségével? 

A szakember azon munkálkodik, hogy a kísérleteikből származó információkra alapozva, a hazai éghajlati adottságoknak és termelői elvárásoknak legjobban megfelelő hibrideket állítsák elő. A hibridekről rendelkezésre álló információk a digitális technológia használatával kiegészülve pedig nagyban segítik a hatékonyabb kukoricatermesztést. Vele beszélgettünk arról is, hogyan kapcsolódik a genetika és az informatika. […]

Tovább…