Ismét lehet kacsa- és libahúst szállítani Kínába

A Kínai Vámhivatal április elején arról tájékoztatta a magyar felet, hogy ismét engedélyezi a kacsa- és libahústermékek Magyarországról történő behozatalát. A magyar víziszárnyasok Kínába exportálása 2015 óta a hazai madárinfluenza-járvány miatt bevezetett tilalom miatt nem volt lehetséges. A korlátozás feloldásával a korábban Kínába történő kiszállítására engedélyezett 3 hazai létesítmény kezdheti meg kacsa- és libahús exportját. A mostani bejelentéssel újabb jelentkező baromfihús-előállító üzemek számára is megnyílt a lehetőség a Kínába történő exportra. […]

Tovább…

Hogy ne hamis sonka kerüljön az asztalra

A húsvéti időszakban átlagosan 6-6,3 ezer tonnányi füstölt áru fogy az üzletekben. A közelgő ünnep előtt a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal kiemelten figyel a húsokra és a húskészítményekre, emiatt fokozott élelmiszer-biztonsági ellenőrzést tart. Nem lesz több hamis húsvéti sonka? […]

Tovább…

Hitte volna? A magyar húsipar a versenytársaknál drágább alapanyagból dolgozik.

A húságazat teljesítménye 2,9 százalékkal csökkent 2017-ben, a visszaesésben döntő szerepe volt a baromfiinfluenza gazdasági hatásainak. Kisebb lett a sertésállomány nagysága és csökkent a kocalétszám is. Az ok, hogy a magyar húsiparnak a nemzetközi versenytársak nagy többségénél drágább alapanyagból kell dolgoznia. […]

Tovább…