A japán regionalizáció eredménye: könnyebben szállíthatnak húst a magyarok járvány esetén

A magyar sertéshús japán szállítási lehetőségeiről tárgyalt Budapesten a japán agrártárca élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi hivatalának főigazgatója – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Arai Yutaka a KKM külső piacok fejlesztéséért és koordinálásáért felelős miniszteri biztosával, Budai Gyulával tárgyalt. A megbeszélések fő témája a regionalizáció volt. Ennek lényege, hogy állategészségügyi problémák, járványok esetén csak a fertőzött területről tiltják meg a hús és a hústermékek kiszállítását, nem az egész országból. […]

Tovább…

A húsfogyasztók is erősen hibáztathatók a környezetrombolásért

A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, a WWF jelentése szerint a biológiai sokféleség csökkenésének közel 60 százalékáért a hús alapú étrend tehető felelőssé, ami hatalmas teher a Föld erőforrásaira. Az új jelentés kiemeli, hogy a hús iránti globális igény rombolja a környezetet. Ehhez nagyban hozzájárul az állatoknak szánt takarmánynövények termesztése. […]

Tovább…

Húsnagykerben csapott le a Nébih – 9 tonna húst foglaltak le

Az élelmiszerágazatban a termékek jelölése kiemelten fontos annak érdekében, hogy nyomon követhető legyen a származásuk és ’életútjuk’ akár a vevő számára is. Ezt a tételt úgy tűnik nem tanulta meg egy Komárom-Esztergom megyei húsnagyker vezetője, ahol az elmúlt hetekben 9 tonna húst foglaltak le – különböző okokból. […]

Tovább…