Húsnagykerben csapott le a Nébih – 9 tonna húst foglaltak le

Az élelmiszerágazatban a termékek jelölése kiemelten fontos annak érdekében, hogy nyomon követhető legyen a származásuk és ’életútjuk’ akár a vevő számára is. Ezt a tételt úgy tűnik nem tanulta meg egy Komárom-Esztergom megyei húsnagyker vezetője, ahol az elmúlt hetekben 9 tonna húst foglaltak le – különböző okokból. […]

Tovább…

Disznó- és csirkehús helyett sáskát fogunk enni

Komoly problémákat okozhat a jövőben a növekvő társadalom hússzükségletének biztosítása. Szakértők szerint a jelenleg tömegesen tenyésztett és fogyasztott sertést, marhát és baromfit könnyen felválthatja a sáskahús, ezt ugyanis gazdaságosabban és környezetkímélőbben lehet előállítani, még nagy mennyiségben is. […]

Tovább…