Összefogtak a magyar halasok: tíz új hal került a piacra

Közel másfél milliárd forintból és a halas szakma szereplőinek összefogásából jött létre az a program, ami az akvakultúra-ágazat komplex fejlesztését szolgálta. Az együttműködés részeként az intenzív haltermelők és halfeldolgozók tíz új termékkel bővítették a hazai termékkínálatot pisztrángból, pontyból, sügérből, amurból és harcsából. […]

Tovább…

Összefogtak az egyetemek a halállomány bővítéséért

A ponty-, a süllő- és a harcsa genetikai tartalékainak megőrzésére és tenyésztésének javítására fejleszt technológiát négy agrár egyetem és kutató-intézmény. Összesen 987,44 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével indul meg a munka, melyet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében kapnak kézhez a fejlesztésben részt vevők. […]

Tovább…

Most érdemes halat venni: az utóbbi évek legfinomabb húsából készülhet az ünnepi vacsora

Hazánkban a hal nem tartozik a legkedveltebb húsok közé, mégis, 24-én este sokak asztalára fog kerülni belőle készült étel. A hazai halfogyasztásra jellemző, hogy csak az év egy bizonyos időszakára koncentrálódik, de jó hír, hogy az utóbbi években fokozatosan növekszik az elfogyasztott hal mennyisége. […]

Tovább…