Komoly a kockázata, hogy teljesen eltűnhetnek a tengeri halak az élelmiszeriparból, magyar kutató segíthet a takarmányozás fejlesztésében

Komoly a kockázata, hogy teljesen eltűnhetnek a tengeri halak az élelmiszeriparból, magyar kutató segíthet a takarmányozás fejlesztésében. Az óceánokból származó fogás harmadát tápként, hallisztként használják fel, ezen muszáj változtatni. […]

Tovább…

Új takarmány válthatja a hallisztet

A halliszt széles körben elterjedt takarmány alapanyag, a megnövekedett igényeknek és szűkülő beszerezhetőségének köszönhetően azonban igen költségessé vált. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézetében (HAKI) ennek kiváltását növényi és egyéb állati eredetű anyagokkal kísérlik meg. A HAKI szakembereinek sikerült olyan alternatív fehérjeforrásokat feltárni, melyek segítségével még hatékonyabbá tehető a haltermelés. […]

Tovább…

Rovarokból takarmány?

Folyamatosan növekszik a Föld népessége, ezzel párhuzamosan növekszik az élelmiszerek iránti kereslet, különösen a húst, a tejet és a tejtermékeket keresik egyre többen. Sajnálatos módon egyre kevesebb természetes takarmányforrás érhető el a világban, viszont egyre több haszonállatot kell etetni, hogy a növekvő igényeket ki tudjuk szolgálni. Cikkünkben egy forradalmian új takarmányt ismerhet meg! […]

Tovább…