Szibériai kaviárt termelnek az arab sivatagban – videó

Az Egyesült Arab Emírségekben van a világ legnagyobb kaviárfarmja. Az Emirates AquaTech cég fenntartható módon működtet akvakultúrát Abu-Dzabiban, ahol kaviárt és füstölt tokhalat is készítenek. A felhasznált német technológiának köszönhetően úgy tervezik, hogy az üzem teljes kapacitását kihasználva évente 35 tonna prémium halikra és 700 tonna tokhal is előállítható, illetve tenyészthető lesz. Ezeken kívül a tokhal fennmaradását is biztosítani szeretnék. […]

Tovább…

Ízletes halászlé pontyból és apróhalakból

Sok családban a karácsony elmaradhatatlan étele szenteste a halászlé. Vannak tradicionális halászlé receptek, mint például a Bajai halászlé, (amely idén került a hungarikumok közé), de vannak hagyományos receptek is, melyek általában apáról fiúra szállnak. A most következő recept is ilyen. […]

Tovább…