Választanunk kell a rántott hús és a gyermekeink jövője között?

Globálisan kell csökkenteni a hús- és tejtermékek előállítását, valamint -fogyasztását 2050-re, hogy elkerülhetőek legyenek a földi életet veszélyeztető klímaválság katasztrofális hatásai – állítja a Greenpeace új nemzetközi jelentésében. Összefoglaltuk, mire alapozza az állítását a világ egyik legnagyobb környezetvédelmi szervezete. […]

Tovább…

Többet árt, mint használ – óvatosan ezzel a szerrel!

A haszonnövények háromnegyede kizárólag akkor terem, ha megfelelő beporzásban részesül, amiért elsősorban a méhek a felelősek. A vadon élő poszméhek egyedszáma viszont rohamosan csökken, köszönhetően az intenzív mezőgazdaságnak. Sok rovarirtó szer – főleg a rendkívül megosztó neonikotinoidok – ugyanis közvetlenül károsítják a beporzók egészségét. […]

Tovább…

Úton a fenntartható mezőgazdaság felé

Folytatódik a Greenpeace “Úton a fenntartható mezőgazdaság felé” című országjáró túrája. A rendezvénysorozat célja, hogy cselekvésre sarkallja az embereket, és minél többen alkalmazzák a fenntartható mezőgazdaság módszereit Magyarországon. Erre már nagyszerű példák vannak az Európai Unió országaiban és hazánkban is. […]

Tovább…