A javuló talajélettel a költségek csökkennek, a termés pedig növekszik

A népesség és a fogyasztás növekedésével egyre fontosabb a mezőgazdaság élelmiszertermelő szerepe, amihez lényeges a talajt nem kizsigerelő gazdálkodás. Ebben segítenek azok az alga- baktérium- és gombatörzseket tartalmazó készítmények, amelyek a talajba bekerülve segítik a növények számára ideális adottságok kialakulását. Ezek az aktivátorok olyan folyamatokat indítanak el, amelyekkel javítják a talaj mikrobiológiai összetételét, ezáltal segítik a méregtelenítő és lebontó szervezetek munkáját. Ez pedig alacsonyabb költségekhez, jobb termésátlagokhoz és megbízható hozamokhoz vezet. A Natur Agro Hungária Kft. termékeivel a gazdálkodás hatékonysága és a talajerő is javítható. […]

Tovább…

Különleges tavaszi finomság a kucsmagomba

Tavasszal megjelennek az erdőn-mezőn gyűjthető finomságok is. A viszonylag jól ismert medvehagymán kívül igazi tavaszi különlegességnek számít a kucsmagomba is. A kucsmagomba a süveg (ennél a gombánál nem kalapnak nevezik) báránybőr fejfedőre emlékeztető kinézetéről kapta a nevét. A süveg gyűrött vagy méhsejtszerű, az üreges tönkkel részben vagy egészben összenőtt lehet. […]

Tovább…

Radioaktív anyagot találtak orosz importgombákban

Francia szakemberek radioaktív céziumot azonosítottak Oroszországból importált gombákban. Az ilyen irányú ellenőrzéseket azután szigorították meg, hogy októberben kis mennyiségben ruténium jelenlétét mutatták ki a légkörben Európa-szerte. Ekkor bebizonyosodott, hogy ez Oroszországból származott. […]

Tovább…

Egy „élőlény”, amit nagyon nem szeretnek a magyarok

A gombát nem csak a gyerekek nem eszik meg, sok felnőtt sincsen kibékülve vele. Félnek a mérgezés vagy az íze miatt, esetleg nem tudják eldönteni, hogy növény-e vagy állat. Ezekből kifolyólag kevés gombát eszik a magyar, szakértők pedig ennek megváltoztatása érdekében kampányt indítanak a gomba népszerűsítéséért. […]

Tovább…