Inkább a kecsketej maradjon, vagy a gida?

A magyar kecsketartók többsége az első lehetőséget választja. Lehetne mindkettőből egyszerre profitálni, ám hazánkban méltatlanul kevés figyelmet kap a kecskehús. Pedig olyan, mint a kecsketej: számos jó tulajdonsága van. Ezek egyike, hogy nagyon kevés zsírt tartalmaz: a sertés átlagos 22 százalékos zsírtartalmával szemben a kecskehúsé mindössze 3 százalék, tehát a vadhúséhoz hasonló. […]

Tovább…

Ezekre figyeljen, ha juh vagy kecske van a gazdaságban – gyorstalpaló a szabályokról

Állategészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági szempontok miatt alapvető fontosságú a juh és a kecske nyilvántartása, azonosíthatósága és nyomon követhetősége. Összefoglaljuk, mire figyel a hatóság az állattartóknál. […]

Tovább…