A Harvard Egyetem kutatóinak tanulmánya felvetette, hogy a haszonnövények termését egy olyan permetszerrel kellene kezelni, amely tartalmaz egyfajta DNS kódot, amelyet gomba- vagy baktériumspórákba juttatnak. Ennek célja az, hogy egy esetleges élelmiszer-mérgezés során könnyen visszavezethető legyen a termék származása. Bár első hallásra inkább veszélyesnek hangozhat ez a megoldás, nagyon is az emberek egészségét szolgálja. […]
Címke: genetikailag módosított baktérium
Méhek nélkül készítettek műmézet izraeli diákok
Az Izraeli Műszaki Egyetem diákjai kifejlesztettek egy új technológiát, amellyel méhek közreműködése nélkül készítettek mézet egy genetikailag módosított baktérium felhasználásával. Rendkívül kedvező tulajdonságai miatt a mézet számos területen, az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban és a kozmetikai termékek előállításhoz is használják. A méhészetek terjeszkedése azonban az egyetem szerint ártalmas a méhekre, káros a környezetre, és a méhpopulációk csökkenését eredményezi világszerte. […]