Folyamatos fejlesztésekkel és innovációkkal egy XXI. századi pozícióba lendíti a magyar agráriumot a Pannonia Bio

10 éve az induláskor még kérdéses volt, hogy a Pannonia Bio, akkori nevén Pannonia Ethanol által képviselt koncepciónak, illetve üzleti modellnek van-e egyáltalán létjogosultsága Magyarországon. Az elmúlt évtized egyértelmű válaszokat adott: nemcsak létjogosultsága van, de rengeteg potenciállal is bír. Folyamatos fejlesztéseikkel és innovációikkal egy XXI. századi pozícióba tudják lendíteni a magyar agráriumot – véli Hódos Ferenc a cég stratégiai igazgatója. A szakember az idei év újdonságáról, az év végén a termelését megkezdő árpafehérje-gyártó üzemegységről is beszélt. […]

Tovább…

A Pannonia Bio határtalan lehetőségeket nyit a gabonafeldolgozásban

Az elmúlt évtizedben az EU-ban az összes új gabonaalapú biofinomítói beruházás csaknem fele Magyarországon történt, ebben pedig hazánk legnagyobb biofinomítójaként a Pannonia Bio-nak kulcsszerepe volt. Ettől az évtől kezdve a vállalat kulcsfontosságú forrásává válik az alternatív növényi fehérjéknek, a szerves trágyának és a fejlett biometánnak. […]

Tovább…

5,65 milliárd forinttal száll be a Magyar Fejlesztési Bank a tiszapüspöki gabonafeldolgozóba

Mintegy 17,5 millió euró, vagyis ‭5,652 milliárd forint‬ értékű befektetési forráshoz jut az Opus Global-hoz tartozó Kall Ingredients Kft. izocukorgyára. A vállalat a friss tőkét a 2020 végéig megvalósuló beruházásaihoz használja fel. Az MFB Invest Zrt.-vel kötött szerződéssel a Kall Ingredients kedvező feltételekkel finanszírozhatja azokat a beruházásait, amelyek hosszú távon biztosítják az élelmiszeripari vállalkozás eddig elért piaci részesedésének megőrzését és további növelését. […]

Tovább…

Elkészült a milliárdos gluténmentes zabfeldolgozó üzem Nyíregyházán – képekkel

Gluténmentes zabfeldolgozó üzemet épített a GOF Hungary (Gabona-, Olajos és Fehérje-növények Termelését Koordináló) Kft. Nyíregyházán. Az 1,3 milliárd forint értékű beruházás átadásán a nyírségi megyeszékhelyen Szurovcsák András ügyvezető igazgató beszélt arról, hogy a társaság kutatási-fejlesztési projektjében vizsgálta meg, hogy mely gluténmentes növények termeszthetőek ipari mértékben, amelyekből gluténmentes pékáru előállítására alkalmas lisztkeverékek állíthatók elő. Azt is megnézték, hogy ehhez milyen malomipari technológiákat szükséges kifejleszteni. […]

Tovább…