A fermentált takarmány, mint lehetőség a haszonállatok stresszmegelőzésére

A fermentálás, mint folyamat, több ezer éve ismert ez emberiség előtt, napjainkban is körülvesznek bennünket a fermentálással készült élelmiszerek, termékek. A takarmányozásban betöltött szerepe is sokrétű, a fermentálás típusai, az alkalmazott mikróbák meghatározzák a végtermék tulajdonságait, felhasználhatóságát. A létesített üzemben végzett irányított tejsavas fermentáció egyik előnye, hogy állandó, jó minőségű alapanyag állhat az Agrofeed partnereinek rendelkezésére. […]

Tovább…

55 zöldség, amit kovászolni érdemes, és nem uborka

Az erjesztés, vagyis a fermentálás már az őskortól fontos szerepet tölt be az emberi táplálkozásban. A kémiai folyamat során valamilyen szerves anyagot egy enzim hatásának tesznek ki. A kovászolás segítségével állítják elő a sört, a bort és az antibiotikumokat, például a penicillint is. A zöldségeket is lehet erjeszteni, hozzájuk kenyeret, kaprot és sós vizet adva, meleg helyen tartva lehet azokat kovászolni, a folyamathoz fényre nincs is feltétlenül szükség. […]

Tovább…