Az Agrofeed Vivaferm takarmánycsaládja igazi újdonság a hazai takarmányozásban

Kelet- és Közép Európa legnagyobb takarmányozási szimpóziumát rendezte meg november közepén az Agrofeed Kft., ahol 40 országból több mint 600 résztvevő vett részt. Az eseményen a szakemberek a modern állattenyésztés és takarmányozás kihívásaira, a várható trendekre és hatékony megoldásokra keresték a válaszokat. A résztvevők Alpár Botondnak, az Agrofeed Kft. K+F vezetőjének prezentációját is meghallgathatták, aki a tápérték fontosságáról beszélt. […]

Tovább…

55 zöldség, amit kovászolni érdemes, és nem uborka

Az erjesztés, vagyis a fermentálás már az őskortól fontos szerepet tölt be az emberi táplálkozásban. A kémiai folyamat során valamilyen szerves anyagot egy enzim hatásának tesznek ki. A kovászolás segítségével állítják elő a sört, a bort és az antibiotikumokat, például a penicillint is. A zöldségeket is lehet erjeszteni, hozzájuk kenyeret, kaprot és sós vizet adva, meleg helyen tartva lehet azokat kovászolni, a folyamathoz fényre nincs is feltétlenül szükség. […]

Tovább…