A karácsonyfák rostjaiból készítettek kekszet Dániában – videóval

A karácsonyfát feldíszíteni, aztán lecsupaszítani, majd megenni. Egy felfedezés következtében úgy tűnik, valóban étel is készülhet a keresztény ünnep egyik legfontosabb jelképéből. A nordmann fenyőből kinyert rostok hasznosításával előállított fenyőkeksz csak egy, a sok újszerű és értékes lehetőség közül, amellyel a karácsonyfa újrahasznosítható. […]

Tovább…

Nordmannt importál, lucfenyőt exportál Magyarország

Hazánk földrajzi adottságaiból, a magashegységek hiányából következik, hogy bizonyos fajta fenyőket, elsősorban a karácsonyfaként tartósságáról és dús ágairól híres nordmannt importálunk, míg lucfenyőt exportálunk. Magyarországon mintegy 3000-3500 hektár területen folyik kifejezetten karácsonyfa értékesítési célú fenyőtermesztés. A tevékenységet – beleértve a forgalmazást is – 600-700 családi gazdaság végzi. A karácsonyfának nevelt fenyők faiskolákból származnak, a piacra kerülő áruk nem az erdők kiirtását követően kerülnek a kereskedelmi forgalomba. Itt a 2021-es fenyőfa körkép. […]

Tovább…