Szamártej, szamársteak, szamárszalámi… Néhány dolog, ami elsőre furcsának tűnhet, hiszen, ha szamarakról beszélünk, akkor rögtön az aranyos állatok jutnak eszünkbe. Ez valóban így is van, ugyanakkor el is lehet fogyasztani őket, és elmondások alapján érdemes is, mivel nagyon ízletes és különleges húst és tejet adnak ezek a jószágok. Utóbbit jól mutatja az is, hogy egyes termelők szerint akár 1000 eurót is elkérnek egy kiló szamársajtért. De miért kerülnek ennyibe és miért nem terjedtek még el Európában ezek a termékek? Most ezekre a kérdésekre (is) választ kaphatunk. […]
Címke: feldolgozott termékek
Együnk húst, vagy sem?
A WHO szerint a túlzott vöröshús fogyasztás, valamint a feldolgozott hústermékek mértéktelen fogyasztása komoly kockázattal jár. A Nébih szakemberei a hétfőn megjelent hírre szinte azonnal reagáltak. […]