Ép göndör farok: a titka az etetésben rejtőzhet

A hosszúfarkú sertések tartásában a genetika és a tartási környezet mellett a bélrendszer is fontos tényező. Egy hohenkirchi társaság hosszú útra indult. Az ostbeverni Hohenkirch családi vállalkozás 200 kocát tart zárt rendszerben. Az apa, Jürgen Hohenkirch és fia, Marc Hohenkirch felismerték, hogy többek között milyen fontos a bélrendszer egészsége a göndör farkú állatok számára. […]

Tovább…

Szigorítják a farokkurtítás szabályait a sertéságazatban

Bürokratikus akadályokkal kényszerítik júliustól a német gazdákat arra, hogy minél kevesebb farokkurtítás történjen a malacoknál. Az állattartóknak dokumentálniuk kell a farkon és a füleken ejtett sérüléseket, valamint le kell írniuk az üzemi tartásmóddal járó kockázati lehetőségeket, és tervet kell kidolgozniuk azok csökkentésére is. Miután mindezeket teljesítik, 1 évre kaphatnak engedélyt a kurtításra. […]

Tovább…