Ők a legjobban termő repcék: 8 eltérő magyar helyszínen hasonlították össze a fajtákat

A kukoricát és az őszi búzát követően az őszi káposztarepcét is bevonta a fajta-összehasonlító kísérletek körébe a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség közös programja. A posztregisztrációs, kisparcellás fajta-összehasonlító vizsgálatok célja, hogy segítse a gazdálkodókat a fajtaválasztásban. A kísérleteket a búzához és a kukoricához hasonlóan a Nébih munkatársai végzik. […]

Tovább…

Megvannak a legjobb szemeskukorica hibridek

Közel 40 kukorica hibridet teszteltek az elmúlt hónapokban a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posztregisztrációs fajtakísérletében. A tizenharmadik alkalommal megvalósított felmérés kézzelfogható segítséget nyújt a gazdálkodók számára, anyagunkban éréscsoportonként számolunk be a szemeskukorica fajtakísérletben mért legjobb eredményekről. […]

Tovább…

Ezek a legjobban termő őszi búzafajták idén

Összesen 45 őszi búzafajtát teszteltek az ország 10 különböző pontján a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács posztregisztrációs kísérletében. Az eredményekről egy összefoglaló kiadvány is készült, mi ebből szemezgettük ki a legjobb szemtermést hozó, és a legnagyobb nyersfehérje-tartalommal végző búzafajtákat. A korai éréscsoport élén a Hyfi, Basilio és a Princessz található. […]

Tovább…

Ajánlati fajtalista készül őszi káposztarepcére is

Bekerült a posztregisztrációs kísérleti programba az őszi káposztarepce is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a jogszabályi felhatalmazás szerint a vizsgálati eredmények alapján 2020-ra ajánlati fajtalista összeállítását tervezi. Ennek legfőbb célja, hogy a termelők támpontot kapjanak a fajtaválasztáshoz. A kezdeményezéssel több mint 10 év után az őszi búza és kukorica mellé a második legfontosabb olajnövény is bekerül a programba. […]

Tovább…