Meglepő elemzés az Európai Unió mezőgazdaságáról: a fejlesztések eredményeit vizsgálták

Az Európai Unió fenntarthatósági céljai közé tartozik az éhezés és az alultápláltság megszüntetése, valamint az is, hogy biztosítsa a hozzáférést a biztonságos, tápláló és elegendő élelmiszerhez a polgárai számára. A megvalósítás a fenntartható termelési rendszerek népszerűsítésétől, valamint a vidéki infrastruktúrába, illetve az agrárkutatásba és fejlesztésbe történő növekvő beruházástól függ. […]

Tovább…

Hiába a sok kampány, messziről kerüli a zöldséget a magyar

Az Eurostat áprilisban közzétett adatai szerint a magyarok igen kevés gyümölcsöt és még kevesebb zöldséget esznek. Helyette inkább a hús fogy hazánkban. Magyarországon naponta a teljes népesség 40 százaléka eszik gyümölcsöt. Ennél alacsonyabb számot csak Litvániában, Bulgáriában és Lettországban talált az Európai Bizottság statisztikákkal is foglalkozó főigazgatósága. A gyümölcsfogyasztó lista elején 3 mediterrán ország áll: Olaszország, Portugália és Spanyolország, az uniós átlag pedig 64 százalék. […]

Tovább…