Érdemes élesztős keverékkel locsolni a kertben az uborkát és a paradicsomot

Az élesztőt nem kizárólag a konyhában lehet felhasználni, cukorral és vízzel elegyítve kiváló növényvédő szer készíthető belőle, ami eredményesen alkalmazható a kiskertekben. Például az uborka és a paradicsom ezzel az oldattal bepermetezve több kártevőtől és betegségtől is megvédhető. Rendszeres kijuttatással az élesztő komoly és kedvező hatást okoz a növényekben, ezért érdemes megfontolni az élelmiszerből készíthető koktél bevezetését a kiskerti növényvédelem során. […]

Tovább…

Antibiotikum helyett levendulával javítják a halak ellenálló-képességét

A halgazdaságokban nevelt halak jelentős része a szállítás, a válogatás és egyéb műveletek hatására jelentkező stressz által kiváltott betegségek miatt pusztul el. Az antibiotikumok felhasználása a fertőzések kezelésére és megelőzésére pedig nem csupán költséges eljárás, hanem rezisztens baktériumtörzsek kialakulásához is vezet. Ezért a növényi készítmények különösen fontos eszközökké válhatnak a halállomány egészségének fenntartásában. Így jön képbe a keskenylevelű levendula használata is. […]

Tovább…