Az új szenzor megmutatja, megromlott-e az étel

Hazánkban évente fejenként mintegy 33 kilogramm olyan ételt dobunk a szemétbe, ami még fogyasztható lenne. Mindezt attól függetlenül, hogy lejárt-e a szavatosság. A helyzet viszont hamarosan változhat. A londoni Imperial College egyetem munkatársai egy olyan érzékelőt fejlesztettek ki, amit ha összekapcsolunk az okostelefonunkkal, azonnal megmutatja, hogy az adott csomagolásban lévő élelmiszer ehető-e még. A fejlesztés nagyon olcsó, ugyanakkor jelentősen csökkentheti az ételpazarlást, ezzel pedig az előállításhoz szükséges energiafogyasztást. […]

Tovább…

Kiváló minőséget garantáló, kétszintű védjegyrendszer készül a magyar élelmiszerekre

A biztonságos élelmiszer alapelvárás lett, azonban az utóbbi időben megnőtt a kereslet a hazai, minőségi termékek iránt. A védjegyekkel túlzsúfolt piacon viszont a magyar vásárlóknak szükségük van segítségre. Ezért igény van egy olyan, élelmiszereket jelölő védjegy létrehozására, mely a vásárlók felé hiteles és valódi garanciát biztosít. Egy egyértelmű jelképre, ami a kiemelkedően magas minőségű élelmiszereket megkülönbözteti a piaci kínálatban szereplő más termékektől – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a védjegybemutató sajtótájékoztatón. […]

Tovább…

Az osztrákok kivették, a románok visszatették a kettős minőségű élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozási javaslatot

Az újabb V4-összefogás eredményeként, a decemberi módosítást követően, a román elnökség visszarakta a kettős minőségű élelmiszerről szóló vonatkozásokat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló tervezetbe. Az Agrárminisztérium azt szeretné, hogy a magyar családok biztonságos, jó minőségű, az egészség megőrzését támogató élelmiszerekhez jussanak hozzá – ebbe pedig nem férnek bele a kettős minőségű élelmiszerek. […]

Tovább…