Zöldségszalámi és okostojás: két új élelmiszeripari fejlesztés mutatkozott be Mosonmagyaróváron

Két innovatív terméket is bemutattak egy sajtótájékoztatón a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron. A zöldségszalámi és az okostojás feltalálása minden agráregyetem hallgatóinak példa lehet, mert megmutatja azt, miként lehet modern élelmiszerekkel a hazai és a nemzetközi piacra kerülni. A rendezvényen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója, Csurka Tamás termékeit ismertették: az okostojást és a Saladmit, a zöldségszalámit. […]

Tovább…

50 milliárdos új pályázat jött ki az élelmiszeripari fejlesztésekre

50 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című pályázati felhívás a Vidékfejlesztési Programban. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-től 2021. január 4-ig nyílik lehetőség. Az agrártermékek versenyképességének és piaci stabilitásának kiemelkedő tényezője a minél magasabb szintű és minőségű feldolgozottság – erre kínál támogatást a pályázat. […]

Tovább…