Nőtt a vágócsirke élősúlyos termelői ára, a pulykáé viszont csökkent

Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 2021 első 18 hetében 2 százalékkal 261 forint/kilogrammra emelkedett az előző év azonos időszakának átlagárához képest, míg a vágópulyka élősúlyos termelői ára 4 százalékkal 380 forint/kilogrammra csökkent ugyanebben az összehasonlításban. Anyagunkban a baromfihús világpiacának alakulását követő összefoglalót szemléztük. […]

Tovább…

Jó tanácsok a jó húsválasztáshoz: a hentes javaslatai piacozás előtt

Mennyire híg az olcsó hús leve? Hogyan érdemes elindulni el egy nagybevásárlásra, ha valakinek nincs jól bejáratott hentese? Milyen a szép hús, egyáltalán mit fontos tudni a vásárláskor, hogy ne vezessék meg az embert? Az Index riportja egy hentes szakember segítségével mutatta be a húsválasztás fortélyait, és a jó sült csirkemell titkát. Érdemes megnézni, mire kell figyelni a húspultoknál és a henteseknél. […]

Tovább…