Két éven belül az elárusítóhelyek polcain landolhat a génszerkesztett marhahús

A hónap elején az FDA (Food and Drug Administration – az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala) jóváhagyta a genommal szerkesztett szarvasmarhák hústermelésben való felhasználását. Az éghajlatváltozást szem előtt tartva tenyésztették ki ezeket az állatokat. Rendkívül sima, rövid szőrük van, ami állítólag segít az állatoknak hatékonyabban megbirkózni a meleg időjárással. […]

Tovább…

Az igazság átszerkesztése: a génszerkesztés megoldásait kritizálják

Az iparszerű mezőgazdaság az üvegházhatású gáz-kibocsátás és az éghajlatváltozás egyik fő felelőse, miközben az egész agrárszektor maga is küzd az éghajlatváltozásból eredő zavarok következményeivel. Az emelkedő hőmérséklet, a szélsőséges időjárási események és a kiszámíthatatlan körülmények veszélyeztetik a mezőgazdaság működését, és veszélybe sodorják az élelmiszertermelést. […]

Tovább…