1 milliárd forintért fejlesztettek a palackozási technológián Badacsonyörsön – képek

Egymilliárd forintos beruházással állított üzembe a palackok tisztaságát, épségét és a töltési szintet is ellenőrző gépsort badacsonyörsi üzemében a Varga Pincészet. A fejlesztés fő iránya az innovatív technológia bevezetése volt, és az 1 milliárd forintból csak kis részt, 100 millió forintot tett ki az üzemcsarnok átépítése. Az új, automatizált gépsor óránként 14 ezer palack töltésére képes, és a második palackozósornak köszönhetően megnövekedett a termelési biztonság is.
[…]

Tovább…

Az idei volt minden idők egyik legjobb szőlőszürete, remek lesz a 2018-as évjárat

Minden idők legjobb szürete volt az idei, mivel emberemlékezet óta nem volt olyan eset, hogy a mostanihoz hasonlóan korán kezdődjön a szőlő szedése. Emiatt pedig a 2018-as szüret egy nagyon hosszú és intenzív időszak volt, amit még a kedvezőtlen időjárás sem szakított meg. Várhatóan parádésak lesznek az idén készített magyar borok. […]

Tovább…

Vajon Trump is szeretné a magyar furmintot?

A furmint hazánk egyik legfontosabb őshonos szőlőfajtája. Szakértők szerint azonban nem kap elegendő figyelmet és törődést, ezért 2017-et a furmint évének nyilvánították. Ettől azt várják, hogy a nemzetközi és a hazai piac is jobban meg fogja ismerni ezt a szőlőfajtát, nagyobb lehet a kereslet az ilyen borok iránt. […]

Tovább…