Az aszúhamisítás vizsgálatára alapozták az olasz-magyar borkísérleteket

A lézerfény terjedésének mérésével elsőként sikerült kimutatniuk a borok hamisítását a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az olasz Salernoi Egyetem kutatóinak. A Processes szakfolyóiratban közzétett tanulmányban leírt új technológia különlegessége, hogy fehér és vörösborok esetében, valamint egészen apró beavatkozás esetén is segíthet észlelni a hamisítást. A módszer továbbfejlesztésével sokkal könnyebbé válhat majd az ellenőrök dolga. […]

Tovább…

Meg kell védeni a magyar borokat a hamis termékek károkozásától

Jelentős gazdasági károkat okoznak az Európába beáramló és a világban megtalálható hamis borok. Ezért nemzetgazdasági érdek, hogy a hazai termesztők a különböző oltalmakkal meg tudják védeni a minőségi magyar borokat, ebben nyújt segítséget szolgáltatásaival a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – hangzott el egy hétfői sajtótájékoztatón, Budapesten. A hivatal 10 oltalmi formát biztosít a hazai borászatoknak. […]

Tovább…