Élethalálharcot vív a borágazat

Az OIV (International Organisation of Vine and Wine) bortermelésre vonatkozó előrejelzései jelentős csökkenést jeleznek. A globális mennyiség 7%-kal, 244 millió hektoliterre esik vissza, ami történelmi mélypontot jelent. A világszintű kereslet csökkenése és a jelentős készletek megléte miatt azonban ez a csökkenés hozzájárulhat a nemzetközi piac stabilizálásához. […]

Tovább…

Több 100 milliárd forintból fejlődik idén a magyar borágazat és élelmiszeripar

A hazai élelmiszeripar a következő években példátlan mértékű forráshoz jut, amelynek köszönhetően komoly fejlesztések várnak az ágazatra. A pályázatok lehetőségével pedig érdemes élni – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Tolna megyében. Erdős Norbert a Bikácsi Agrár Kft. húsüzemben, a Bát-Grill Kft. Baromfifeldolgozóban, valamint az Eszterbauer Borászatban tett látogatásán beszélt a részletekről. […]

Tovább…

Fontos szerepet és 10 milliárd forintot kap a borászati ágazat a Vidékfejlesztési Programban

Számos olyan családi gazdaság termeszt szőlőt, majd készít bort, akik részesei a magyar vidéknek és számos munkahelyet teremtenek – mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kecskeméten, a 40. országos borverseny megnyitóján. Kis Miklós Zsolt elmondta, hogy fontos szerepet szántak a borászati ágazatnak a Vidékfejlesztési Program kidolgozásában is. Éppen ezért bízik benne, hogy az elmúlt évek támogatáspolitikai és szakmapolitikai intézkedései hozzájárulnak ahhoz, hogy az ágazat egyre stabilabban és sikeresebben működjön, és egyre jobb eredményeket érjen el. […]

Tovább…

A borászatok támogatásának megduplázására jött ígéret

A borászat hazánk egyik legfontosabb ágazata. A gazdák 70 ezer hektáron termelnek szőlőt és készítenek belőle bort. A számukra felkínált 20 milliárd forintos támogatást pedig most megduplázták, így még jobban fellendülhet az ágazat, ami szakértők szerint a turizmust is segítheti. […]

Tovább…