Nem akármilyen pékáru készíthető a banánhéj felhasználásával

Egy kutatás eredménye szerint remek lisztet lehet készíteni a banán héjából, ami egészségesebbé teszi a péksüteményeket. A tanulmány szerint érdemes kipróbálni a banánhéj lisztet, mert a belőle készült a pékáruk sokkal több rostot, magnéziumot, káliumot és antioxidánst tartalmaznak, mint a hagyományos változatok. A megoldás egyetlen hátránya, hogy a túl sok banánhéjtól az étel bebarnulhat. […]

Tovább…

A banánhéjtea és a legjobb gyors trágya, a szárított vagy porított banánhéj is gazdag káliumban

A banánhéj 42% káliumot és körülbelül 3% foszfort tartalmaz, olyan tápanyagokkal együtt, mint a kalcium, vas és magnézium. Ez hihetetlenül hatékonnyá teszi a növények jó növekedése érdekében. Az indonéziai Muhammadiyah Yogyakarta Egyetem jelentése szerint a banánhéj segíti a növényt a jobb növekedéshez, a magassághoz és a levelek számának növekedéséhez. […]

Tovább…