A Sorapharm Kft.- és a Debreceni Egyetem együttműködésének eredménye az a vegyszermentes extrakciós technológia, amely alkalmazásával a hazai meggyfajták antocianin tartalomra ható komponensei, stabilizátor és egyéb tartósítási eljárás nélkül megőrzik pozitív élettani hatásukat. […]
Címke: antioxidáns
Friss narancslé helyett friss rovarpüré jöhet reggelire?
Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány. Ebből kiderült, hogy a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé. Ezen felül az ehető rovarok kitűnő fehérjeforrások, gazdagok többszörösen telítetlen zsírsavakban, ásványi anyagokban, vitaminokban és rostokban. Ám mindeddig senki sem hasonlította össze őket olyan klasszikus funkcionális ételekkel, mint az olívaolaj vagy a narancslé. […]