Városi környezetben, vízpárában lebegő gyökereken keresztül fejlődnek a zöldségek

Olyan aeropóniás technológiát fejlesztett ki egy brit vállalat, ami nagyban növelheti a klímaváltozás miatt egyre inkább veszélyeztetett élelmiszerbiztonságot. A vízpárában lebegő gyökereknek a szabadföldi termelés vízigényének 5 százaléka is elég. A rendszer termelékenysége 70 százalékkal is felülmúlhatja a hidropónia eredményét. Az Agrárszektor számolt be arról, hogy 2050-re 70 százalékkal kell növelni az élelmiszer-termelést ahhoz, hogy a várhatóan 9 milliárd fős lakosságot etetni tudjuk. A meglévő mezőgazdasági módszerek pedig nem elegendőek ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű élelemmel ellássák a növekvő népességet. Ráadásul ezt a maihoz viszonyítva 25 százalékkal kevesebb termőföldön, a jelenlegihez képest rosszabb minőségű talajokon kell megtenni. 70 százalékkal is jobb […]

Tovább…