Bauer Rainstar – a sikertörténet folytatódik, öntözés mobil csévélődobos öntözőgépekkel

A BAUER név ismerősen cseng a gazdálkodók számára, sokszor egyet jelent a csévélődobos öntözőberendezésekkel, ami nem véletlen, hiszen a BAUER öntöződobok már több mint 30 éve jelen vannak hazánkban. A több évtizedes gyakorlati tapasztalatokon alapuló folyamatos fejlesztések új technológiákat eredményeztek. A saját gyártású teljesáramkörű turbinával szerelt gépek megfelelnek a mai kor elvárásainak, amikor a víz és energiatakarékosság elsődleges szempont. A napelemes energiaellátással működő öntözésvezérlő alapfelszereltség. A megszokott robosztus szerkezet kiegészült a legmodernebb öntözésvezérlési rendszerekkel, a már bevált SMS funkción felül a mobil öntözőgépek is bevonhatók a BAUER SmartRain öntözésirányítási rendszerbe. Minden öntözőgép tűzihorganyzott, és eredeti BAUER PE-csővel szerelt.

A több mint 70 modell közül minden területre, minden öntözési célra megtalálható az ideális megoldás, legyen szó akár futballpálya-, faiskolai vagy szántóföldi növények öntözéséről.

A RAINSTAR család legkisebb tagja az „A” széria. Ezek az öntözőgépek éppúgy alkalmasak golf- és lovas pályák öntözésére, mint kisebb szántóföldi parcellákhoz vagy akár kertészetekbe. 40-63 mm PE cső átmérő, 115-170 m hossz.

A RAINSTAR „T” sorozat a legkedvezőbb ár-érték arányt képviseli, egyszerűen kezelhető a forgatható csévélődobba integrált kitámasztólábaknak és az automata szórófejemelésnek köszönhetően. 65-100 mm PE cső átmérő, 220-450 m hossz.

A RAINSTAR öntözőgépek közül a legjobban felszerelt „E” széria hidraulikus kitámasztással és hidraulikus szórórfejkocsi emeléssel rendelkezik. Ennél a típusnál található a legszélesebb méretválaszték is, a PE cső átmérő 90-140 mm, a PE cső hossz 300-700 m közötti.

Bauer Rainstar öntöződobok

Mindhárom Rainstar sorozat alkalmas a konzolos öntözésre, a BAUER AS öntözőkonzolok szerkezeti hossza 16-26-32-50 m, rendkívül könnyen kezelhetők, egy ember is megoldhatja a mozgatásukat. A 0,8 bar fúvókanyomásnak köszönhetően növény- és talajkímélő módon valósítható meg az öntözés. A finoman porlasztott öntözővíz nem tömöríti a talajt, a konzol használatával kiküszöbölhető vízcseppek mechanikai ütőhatása, ami a talaj szerkezetromlásához vezetne. A konzolok szabad magassága 1,5 m, az AS50-es típusnál hidraulikusan 2,5 m-re emelhető.

Bauer AS 26 öntözőkonzol
Bauer AS 50 öntözőkonzol
Bauer AS 50 öntözőkonzol

Az alapmodellek számtalan opcióval kiegészíthetők, így mindenki megtalálja a számára ideális megoldást. Az öntöződobok működtetéséhez elengedhetetlen szivattyúkat, gyorskapcsolófejes öntözőcsöveket, valamint a Center, Lineár öntözőberendezéseket is megtalálja nálunk.

A gépeket üzembehelyezve adjuk át, a gépkezelők oktatást kapnak, szervízcsapatunk az öntözési szezonban napi 24 órában áll Partnereink rendelkezésére!

Még nyitva áll a Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését szolgáló pályázati lehetőség, ahol 40-60 % támogatás igényelhető, vagy kérje finanszírozási ajánlatunkat!

Tapasztalt kollégáink szívesen segítségére lesznek, keressen bennünket!

BAUER HUNGÁRIA KFT. (5000 Szolnok, Tószegi út 2.)
www.bauer-at.com/hu , bauer@bauerhungaria.hu, + 36 56 501-200, +36 30 950-21-00

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Így gondozza gyümölcsfáit! Hasznos információkat tartalmazó cikkekre bukkantunk a Kapanyél blogján. Legyen kis, vagy nagy kertről, virágokról, vagy gyümölcsökről, ültetvényekről...
Hasznos tanácsok a kerti munkákhoz Elérkezett az igazi nyár, s ahogy az lenni szokott, a kertésznek viharokkal és rekkenő hőséggel kell számolnia. Ezekben a hetekben a betakarítás, vala...
Palántanevelési tippek Ugyan még csak lassan, de közeleg a tavasz, így sokan palántanevelésbe kezdenek. Sok örömünk lehet a folyamat közben, de sok bosszúság is érhet! Cikkü...
Öntöznének a gazdák, ha lenne rá lehetőségük... Jelen pillanatban 130 ezer hektáron tudnak a gazdák öntözés mellett növénytermesztéssel foglalkozni, de ez még nem ideális. Egyre több öntözési igénny...
Többen kaphatnak kárenyhítő támogatást! Nőtt a mezőgazdasági kibocsátás súlya; április végén orosz állategészségügyi vizsgálat lesz Magyarországon; öntöznének a gazdák, ha lenne elég víz. Ag...
A gazdaságos zöldségtermesztés alapja Régen, dédapáink idejében még megkülönböztették a zöldségeket aszerint, hogy termeszthető-e öntözés nélkül, vagy sem. A mai intenzív gazdálkodás melle...