Az őszi kalászosok és a repce alaptrágyázása

Őszibúza-, ősziárpa- és repcetermesztés talajelemzésre és ICL okosműtrágyákra építve: kihozzák a maximális termést a növény genetikájából!

A tervezhető kiadás és nyereség kulcsa régóta az oksági alapon végzett, szakszerű növénytáplálás az őszi vetésű kultúráinknál is. Amennyiben a vetéstől a termény betakarításáig szeretnénk kiszámítható nyereséggel dolgozni, kulcsfontosságú a talajmintavételezés és elemzés a táblákon. A vizsgálattal pontos képet kaphatunk, ha valahol talajszerkezeti problémát kell elhárítani, biztosra mehetünk, hogy a talaj pH- vagy az EC-értéke (vezetőképesség) olyan értéket mutat, ami lehetővé teszi, hogy a talajban megtalálható tápelemeket a növény hasznosítani is tudja. Ez azért is különösen lényeges, mivel a megfelelő korrekciók nélkül kijuttatott nitrogéntartalom jelentős része – a becslések szerint 40-70% – elillan vagy kimosódik a talajból, mielőtt a növény hasznosítaná. Ez a jelenlegi inputanyagárak mellett érzékeny veszteség, ráadásul a környezetre nézve is felesleges plusz terhelést jelent.


Hogyan kell helyesen talajmintát venni? Nézze meg videónkat a talajvizsgálatról!


Rácz Gábor, az ICL területi értékesítője, szaktanácsadója szerint az ICL műtrágyákra épített őszibúza, ősziárpa- és repce-termesztéstechnológiák komoly előnyt biztosítanak a magyar termelőknek. A mostani extrém években minden arra mutat, hogy a kultúra vetés előtti tápanyag-visszapótlásához megéri technológiai kiegészítéssel készülő prémium műtrágyákat választani. Az új helyzetben érdemes kipróbálni új megoldásokat: az olyan innovatív termékek, mint az ICL starterműtrágyái és különleges komplex műtrágyái egymást erősítő előnyeikkel segítik a gazdálkodót.

Jobb körülmények között így minden szem extra termés kihozható a genetikából a korábbi évjáratok mínuszainak kigazdálkodásához, míg újabb aszálynál a helyes táplálásból fakadó jobb kondíció növeli az esélyt, hogy az állomány talpon marad az esők megérkezéséig.

Az Agromaster Start Mini burkolt starterműtrágya innovatív, szabályozott tápanyagleadása és a PKpluS termékben dolgozó Polysulphate természetes ásványianyag-tartalma extra foszforral, káliummal, kénnel, magnéziummal a szakértő szerint képes megalapozni mindazt, ami a jövő évi bőséges terméshez szükséges.

1. Szabályozott feltáródású, ultralokalizált Agromaster Start Mini starter műtrágyák és burkolt Agromaster komplex fejtrágyák: maximális hatás minimális nitrogénveszteséggel!

Az Agromaster Start Mini szabályozott tápanyagleadású, mini szemcseméretű termékével a burkolt műtrágyatermékek előnyei megérkeztek a starterek mezőnyébe is. A kijuttatás után a talaj nedvességtartalma áthatol a műtrágyaszemcsék féligáteresztő speciális burkolatán, feloldja a tápelemeket, amelyek ezután fokozatosan, 2-3 hónap alatt válnak elérhetővé növényeknek. A burkolat E-max technológiája napi szinten reagál a talajhőmérsékletre, melegebb közegben fokozza a tápanyagok felszabadulását, hidegebb talajban lassítja azt, így a tápanyaghatás igazodik a növény fejlődési üteméhez, ez ugyanis szintén követi az időjárás változásokat. Több információért kattintson ide!

2. Polysulphate alapú ICL PK Plus és PotashpluS komplexek: természetes ásványianyag-tartalom a fejlődési előny bebiztosításához

Hála a bennük található Polysulphate tartalomnak az ICL PKpluS és ICL PotashpluS termékek természetes és bármely nitrogénforrással kombinálható formában képesek biztosítani a minőségi foszfor-, kálium-, kén- és mikroelempótlást növényeink számára.

Az ICL PKpluS egyedülálló foszfor-, kálium-, kén-, magnézium- és kalciumtartalmával segíti a szántóföldi növénytermesztést. A termék finomra őrölt formában tartalmazza ugyanis az ICL Polysulphate-ját, amit egy 225 millió éves tengerfenék megkövült ásványi rétegéből bányásszák ki Anglia partjainál. A szulfátos formának köszönhetően a benne található természetes ásványi anyagok gyorsan felvehetőek a növényeknek, a kristályok 60 napos kénpótlást tesznek lehetővé. Káliumtartalmával javítja a növények vízháztartását, ezáltal fontos belső védvonal az aszály jelentette stressz kivédéséhez, míg a benne található foszfor, kalcium és magnézium a gyökérfejlődést serkenti eredményesen. A komplex műtrágya tetszés szerint kombinálható bármely nitrogénforrással. Több információért kattintson ide!

Az ICL műtrágyái komplett technológiai csomagban lépéselőnyhöz juttatják a gazdát a tápanyag-utánpótlás terén. Olyan előremutató termesztéstechnológiát kínálnak együttesen, ami egy szerencsés évjáratban mindent kihoz a növények genetikájából a korábbi évek veszteségeinek kigazdálkodásához. Egy újabb aszály idején pedig megadják a védőhálót, amivel az állomány talpon maradhat az életmentő csapadék megérkezéséig.

Szeretne minden támogatást megadni növényeinek a bő termésre? Válassza az ICL műtrágyákat az extra tápanyag- és tartamhatásért! Kérjen ajánlatot most, hívja Rácz Gábor területi képviselőt a +36 30 488 1479 mobilszámon! További információt találhat a weboldalunkon, amihez kattintson ide!

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Több és jobb termés burkolt műtrágya használatával... A tápanyagutánpótlás egyik legnagyobb kihívása a nitrogén kimosódásának és elpárolgásának megakadályozása. Erre többféle megoldás létezik. Rácz Gábor...
Hogyan tápláljuk almafáinkat a szép, egészséges és... Az almafák már elvirágoztak, a kötődés állapotán is túl vagyunk. Bizony nem mindenki van vele tisztában, hogy ilyenkor már nagyon nagy figyelmet kell...
Agroleaf Power és PeKacid használata a jelenlegi s... Míg a tavasz első felében a csapadékhiány okozta stressz kezelése volt a gazdálkodók egyik fő feladata a gabonatáblákon, mostanra a sok csapadék hatá...
Jókora termésnövekedést jelent, ha burkolt nitrogé... Szeptemberben, az őszi gabona vetésidejének közeledtével érdemes egy kicsit elgondolkodni az alapműtrágyákon és a technológiákon. Főleg akkor igaz ez...
Biztos indítás Agroblennel – szőlő- és gyümö... Ültetvényeink első 1-2 évében a legfontosabb cél, hogy a növények minél jobban megerősödjenek, begyökeresedjenek a talajba, erős gyökérzetet fejlessz...
PeKacid – a legkorszerűbb, tökéletesen vízoldható,... A PeKacid az ICL Specialty Fertilizers saját kutatólaboratóriumában kifejlesztett, szabadalmazott innovatív technológiával gyártott új terméke. V...