Az örökös javára módosítottak az öröklés szabályain

Azért, hogy a gazdálkodók eredményesen fejleszthessenek és a vidékfejlesztési forrásokat hatékonyan tudják felhasználni, a Miniszterelnökség kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a támogatások öröklése érdekében.

A módosítás a gazdálkodók érdekében történt. Segítségével, a támogatást igénylő halála esetén az örökös megkaphatja a támogatói okiratot. Ennek előfeltétele azonban, hogy az örökös – természetesen a kérelem benyújtása mellett – maradéktalanul megfeleljen a pályázati felhívásban meghatározott jogosultsági feltételeknek. Az új, kibővített eljárásnak köszönhetően  a tervezett vidékfejlesztési beruházások jóval nagyobb eséllyel valósulhatnak meg – írja az Agrofórum.

Egységes eljárást dolgoztak ki a támogatások öröklése érdekében
Egységes eljárást dolgoztak ki a támogatások öröklése érdekében

 

A jogosultsági ellenőrzést és a tartalmi értékelést kizárólag a jogerős hagyatékátadó végzés benyújtását követően végzik el. Az örökös a támogatást csak abban az esetben kaphatja meg, ha az elhunyt részére kiadható lenne a támogatói okirat, illetve az örökös is elérte az értékelés eredményeként a támogatáshoz szükséges ponthatárt. Fontos, hogy az érintett személyek figyelmesen olvassák el a támogatói okirat kiadására vonatkozó változásokat és információkat, hogy pontos és hiánytalan igényléseket küldhessenek el.

Amennyiben a fent említett körülmények fennállnak, a Magyar Államkincstár tájékoztatja az örököst, hogy a támogatói okirat kiadását kérje és kérheti. Az érintett gazdálkodók számára a támogatás örökölhetősége érdekében az érintett pályázati felhívások módosultak.

A 40 módosított felhívást a pályázati kiírások „7. További információk” pontja alatt találja meg a www.palyazat.gov.hu oldalon belül,  “Módosult 40 VP konstrukcióhoz tartozó Felhívás a lehetséges örökös vonatkozásában” címmel. A változásokat is tartalmazó információt ezen a hivatkozáson találja meg, és olvashatja el:

Módosult 40 VP konstrukcióhoz tartozó Felhívás a lehetséges örökös vonatkozásában

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Milyen támogatásokra számíthatnak a gazdák még idé... Számtalan mezőgazdasági pályázatot írtak már ki idén, sokan már meg is kapták az elnyert összeget, azonban itt még nincs vége. A legjobban várt Fiatal...
Új MobilGAZDA alkalmazás segíti az agrár-és vidékf... Új alkalmazást fejlesztett ki az agrár-és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmezők számára a Magyar Államkincstár. A mobilGAZDA néven futó applikáci...
Sikeres pályázatok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében... Összesen 49 támogatói okirat talált gazdára május közepén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron. A nyertes vállalkozások vezetői, illetve  képvise...