Az elemi kén, ami vigyáz a növényekre

A ként ma már minden növénynél nagy mennyiségben pótolni kell. A levegő, az egyre kevesebb csapadék kénmentes, a műtrágyákkal pedig alig pótolunk pár kilogramm ként hektáronként. Eközben a növényeink kénigénye növekszik, sok esetben meghaladja a foszforét. A kénpótlás kulcsfontosságú az egyre szárazabb Kárpát-medencében.

A ként pótolhatjuk szulfátos műtrágyákkal, de tehetjük úgy is, hogy elemi ként juttatunk ki, és kihasználjuk a növényvédelmi funkcióit. Ha elemi kénes lombtrágyákat használunk, hatalmas mennyiségű kén tápanyagot adunk a növénynek, és még vigyázunk is rájuk.

A kénezett táblákat kevésbé látogatják, a nyulak, őzek és vaddisznók – Fotó: Pixabay

Vulcan Profi S80 – folyékony elemi kén szuszpenzió

A Vulcan Profi S80 mikronizált elemi kénszemcsékből áll, amelyek szuszpenziós folyadékban „lebegnek”. Hatalmas mennyiségű ként tudunk kijuttatni általa (több mint 2000 g/liter szulfát kénnek megfelelőt), amelyet semmilyen másik termésnövelővel nem tudnánk megtenni. Ezért kis dózisban is képesek vagyunk a növények „kénéhségét” mérsékelni vagy megszüntetni. A kén ősi gombaölő szer. Gázosodása révén pedig irritáló, büdös szagú gázt képez, amely nehezebb, mint a levegő, és megüli a talajfelszínt. Ezek a gázok pedig zavarják a vadakat, rovarokat. Használjuk a kukorica vetése után a talajfelszínre fújva, vagy a napraforgó kelése után, már 2–4 leveles állapottól, a nyulak és őzek ellen.

A Profi S80 több alkalommal is használható, akár szántóföldi, kertészeti vagy gyümölcskultúrákban. A kén hatása még meleg, nedves körülmények között is 10–20 nap, ezért két kezelés között két hét várakozási idő a javasolt.

Vulcan MagnaS – elemi kén, nitrogén, magnézium és mikroelemek

A Vulcan MagnaS termékcsalád kombinációja az elemi kénnek a létfontosságú tápanyagokkal. Nagyon magas nitrogén- és elemi kénalapú szuszpenzió, jelentős magnéziummal és a három legfontosabb mikroelemmel (réz, cink és bór).

Kis dózisok használatával már jelentős mennyiségű tápanyagot tudunk adni a növénynek, és élvezhetjük a termék növényvédelmi hatását. A kén és réz-hidroxid-klorid gombaölő, atkagyérítő, de a tripszek és a betelepülő rovarok ellen is időszakos védelmet nyújt. A magnézium-klorid pedig serkenti a növényt, és még szabályozza a növény vízvesztését is.

Vulcan MagnaS-Réz és MagnaS-Bór

A Vulcan MagnaS családból választhatunk az emelt réz- vagy bórtartalmú termékek közül. Így egy menetben tudunk jelentős mennyiségben ként, nitrogént, magnéziumot, a kalászosoknak rezet, a bórigényes növényeknek pedig bórt pótolni. A MagnaS-Réz vagy MagnaS-Bór lombtrágyákat több alkalommal, kis–közepes dózisban javasolt használni (4–8 liter/ha).

Szuszpenzió, nem oldat

A Profi S80 és a MagnaS termékek szuszpenziós termékek, vagyis tökéletes oldatot nem képeznek a permetezővízben, csak elkeverednek. Ezért, ha leállítjuk a permetezővíz keverését, a parányi szemcsék képesek leülepedni és eltömíteni a berendezést. A Profi S80 és a MagnaS termékek más termésnövelőkkel, növényvédő szerekkel is együtt használhatóak.

Akció a kannás kiszerelésre is

A VulcanAgro Kft. a Profi S80 és a MagnaS lombtrágyákat 600 és 1000 literes IBC-ben, valamint 20 literes kannában forgalmazza. A kannás kiszerelésekre 10+1 akciót hirdettünk, amelynek értelmében minden 10 kanna vásárlása után 1 kannát ajándékba adunk.

Az akciók pontos menetéről érdeklődjenek a legközelebbi viszonteladónál vagy a VulcanAgro Kft. területileg illetékes szaktanácsadóinál, amihez kattintson ide!

Mind a Profi S80 lombtrágya, mind a MagnaS termékek EK-műtrágyák, és rendelkeznek már CE-regisztrációval is.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Nitrogén lombtrágyák, már 179 Ft/litertől A legtöbb mezőgazdasági növénykultúrában fokozatosan nő a betakarított termésmennyiség, ami együtt jár a növények tápelemek iránti igényének növekedé...
Ként tegyünk a nitrogénhez, ha tápkultivátorozunk ... A kukorica és a napraforgó termesztésénél egyre gyakrabban folyékony nitrogénnel tápkultivátorozunk vagy nitrogént injektálunk a talajba. Tegyünk kén...
Vital pH – miért kell savanyítani a permetez... A pH-érték a víz kémhatását, annak savasságát vagy lúgosságát jelzi. Hazánk nagy részén a csapvíz is lúgos, gyakran kemény, de a csatornákból, tározó...
VulcanAgro Folyékony NPK Elővásárlás, már 59 990.-... Folyékony vagy szilárd? Tíz érv a folyékony műtrágya mellett! 1. Olcsóbb a folyékony, mint a szilárd! A Vulcan Folyékony NPK termékekből elegen...
VulcanAgro Granulált Mész Elővásárlás, már 39 990 ... 10 érv a meszezés mellett. És mondhatnánk még másik 10-et is.   Hazánkban nagyon sok talaj mészhiányos és savanyú. Ez a savanyúság, vagyis a sok s...
Nem csak a terméket, de problémamegoldást is forga... Problémaorientált termékfejlesztéseivel folyamatosan növeli piaci súlyát a VulcanAgro Kft. a magyar termésnövelő készítmények piacán. Talajjavítóik, ...