Az egészséges fürt védelmére Zorvec™ Zelavin®

A Zorvec™ Zelavin®, egy teljesen új hatásmóddal rendelkező gombaölő szer hatóanyagcsoport (FRAC 49) legelső tagja, az oxiszterol-kötő fehérjét gátolja (OSBPI), mely hatékony az oomikóták ellen, különös tekintettel a peronoszpóra félékre. A gombák elleni védelem megbízhatóságának és hosszú hatástartamának páratlan kombinációját nyújtja az egészségesebb és az egyöntetűbb termésért. 

Megbízhatóbb védelem egy eredményesebb szüretért 

Zorvec™ Zelavin® új hatáshelyen, teljesen új biokémiai módon fejti ki hatását, ennek következtében nincs keresztrezisztencia a jelenleg forgalomban levő gombaölő szerekkel.  

Zorvec Zelavin

Zorvec™ Zelavin® több helyen avatkozik be a kórokozó életciklusába, preventív, kuratív, eradikatív és antisporuláns hatása hatékonyabb és hosszan tartó védelmet nyújt. A Zorvec™ Zelavin® megvédi a kezelt leveleket, a növekedésük és a fejlődésük alatt, beleértve azokat a leveleket is, amelyek a kezelés idejében kisebbek, mint a végső méretük 20%-a. 

Engedélyezett kultúra és károsító 

A Zorvec™ Zelavin® már alacsony dózisban véd a szőlőperonoszpóra (Plasmopara viticola) ellen bor- és csemegeszőlőben.

Az engedélyokirat száma: 6300/267-1/2020 NÉBIH

Többszörös hatás 

A Zorvec™ gombaölő szer hatóanyag a kórokozó életciklusának több pontján fejti ki hatását, így egyedülállóan megbízható védelmet nyújt a szőlő fejlődésének kritikus időszakában. 

Megelőző hatás*: gátolja a zoospórák kiszabadulását és csírázását. 

* A Zorvec™-et csak megelőző módon ajánljuk. 

Zorvec™ Zelavin® kiemelkedő előnyei 

Nincs keresztrezisztencia más forgalomban levő gombaölő szerrel 

  • Új eszköz a peronoszpóra elleni védelemben, levélen és fürtön egyaránt 
  • Lehetővé teszi a jobb hatékonyságot és a hosszabb hatástartamot az egész védekezési program alatt 

Esőálló (20 perccel a kijuttatás után)

  • Szélsőséges időjárás esetén kijuttatási rugalmasságot nyújt
  • Csökkenti a szükségességét az újrapermetezéseknek és a terven felüli kezeléseknek 

Védelem az új hajtásoknak

  • szisztemikus mozgás az új és növekvő levelekbe 
  • Nélkülözhetetlen a levél és termésvédelem maximalizálása érdekében a termésképződés idején 

Rezisztencia menedzsment 

A rezisztencia kialakulásának megelőzése érdekében, a Corteva™ Agriscience kiválasztotta a Zorvec™ Zelavin®, tankkeverékben alkalmazható kontakt hatóanyagú kombinációs partnerét. 

A Zorvec™ Zelavin® Bria csomag a Zorvec™ Zelavin® és a folpet hatóanyagú Flovine gombaölő szereket tartalmazza. A folpet többszörös hatáshelyű molekulája a FRAC M4-es csoportjába tartozik. Zorvec™ Zelavin® tankkombinációban a Flovine ajánlott dózisa  

1,25 kg/ha a peronoszpóra (Plasmopara viticola) ellen, együtt kijuttatva. 

A rezisztencia megelőzési stratégia

A Flovine az ADAMA Agricultural Solutions Ltd. bejegyzett márkaneve. 

Zorvec™ Zelavin® Bria gombaölő szer csomag

Javasolt növényvédelmi technológia

Zorvec™ Zelavin® Bria bor- és csemegeszőlőben is alkalmazható a peronoszpóra (Plasmopara viticola) ellen, alacsony dózisban, a növény legérzékenyebb fenológiai állapotában.  A két preventív kezelést blokkban célszerű kijuttatni 10-14 napos intervallumban.  A Zorvec™ Zelavin® Bria kijuttatása nem ajánlott terméskötődés után.   

Zivataros időszakban
Zivataros időszakban

Kiemelkedő esőállóság a megbízható hatékonyság érdekében 

A Zorvec™ Zelavin® gyorsan felszívódik a növény viaszos felületébe, így a szer a kijuttatás után 20 perccel már nem mosódik le a levél felületéről. A kezelések utáni eső okozta újrapermetezések számát csökkenti, így nagyobb területeket lehet kezelni. Ezt az előnyt akkor is ki lehet használni, ha azonnali beavatkozásra van szükség, de az időjárási körülmények kockázatosak. 

Szisztemikus mozgás 

A kísérletben a levelek színi oldalának közepső részét kezeltük, míg a fonáki oldalát mesterségesen fertőztük. A képeken jól látható, hogy a Zorvec™ Zelavin® jól megvédi a levél fonáki és csúcsi részét is. A transzlamináris aktivitás és a xylémben történő csúcsirányú szisztemikus mozgás lehetővé teszi a hatóanyag egyenletes eloszlását a kezelt levélben és az új hajtások védelmét. 

Kísérleti eredmények
Forrás: Saját kísérleti eredmények, Franciaország (2012-2015) 

Meggyőző hatékonyság a forgalomban levő készítményekkel szemben

Több országban elvégzett kísérletet összesítve a Zorvec™ Zelavin® bizonyította kiemelkedő hatékonyságát a peronoszpóra ellen a standard termékekhez képest.  

Sőt, a Zorvec™ Zelavin® Bria segít a szőlőtermesztők számára a hatékonyabb növényvédelem és eredményesebb gazdálkodás elérésében. 

Saját kísérlet
Saját kísérleti eredmények, Franciaország

A hatékony lombvédelem a jó szüret érdekében 

Zorvec™ Zelavin® rendkívüli hatékonyságot nyújt a már kifejlett és növekedésben levő lombrészeknek, segít megszüntetni a kórokozó terjedését a levélfoltok csökkentése és a magasabb termésminőség érdekében. A levelek egyöntetűsége és egészséges állapota javítja a termés minőségét. 

Peronoszpóra elleni védelem
Peronoszpóra elleni védelem

Kiemelkedő újraeloszlás, a termés védelmére 

A Zorvec™ Zelavin® Bria-val kezelt hajtásokból történő szisztemikus újraeloszlás lehetővé teszi a kezeletlen virágok és fürtök védelmét. Ez biztosítja az optimális lefedettséget és védelmet a termésképzés kritikus szakaszában és lehetővé teszi a szőlőben végzett egyéb tevékenységek elvégzését. 

Fürtök védelme
Saját kísérleti eredmények, Franciaország
A kiemelkedő védelem eredménye
A kiemelkedő védelem eredménye
Megbízható védelem levelen és fürtön
Megbízható védelem levelen és fürtön

A növényvédő szereket mindig biztonságosan és felelősségteljesen használja és mindig győződjön meg róla, hogy a címke alapján juttatta ki a terméket!

A készítmény letölthető katalógusáért kattintson ide.

 ® ™ A DuPont, a Dow AgroSciences és a Pioneer, valamint ezek leányvállalatainak vagy a védjegy tulajdonosainak védjegyei. © 2020 Corteva. 

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Eddig nem volt könnyű éve a szőlőtermelőknek Nem kedvezett az idei év a szőlősgazdáknak, ugyanis az enyhe tél és a korai kitavaszodás miatt jelentősen elszaporodtak a szőlő kártevői és kórokozói....
Itt az ideje a gyümölcsök növényvédelmének Az elmúlt hetek csapadékos és szeles időjárása megteremtette a tökéletes körülményeket a gombás és baktériumos fertőzések terjedésének. További veszél...
Máris védekezni kell a lisztharmat ellen A megszokottól korábban jelentkezett a szőlőültetvényeken több betegség első tünete is. Rendkívül korán megjelent a lisztharmat is. Vannak tájegységek...
Tolnában is jó borban bíznak a termelők A szüret vége felé a Tolna megyei szőlészek is helyzetjelentést adtak az idei termésről és a bor várható minőségéről. Aggodalomra szerintük nincs pana...
Nem varázslat, hanem fejlesztés! Megérkezett a jövő karboxamidja, a Xemium®. 2017-ben a BASF legújabb generációs SDHI hatóanyaga három új termékben mutatkozik be Magyarországon. A cé...
Corteva Agriscience néven önálló vállalatként kivá... A DowDuPont mezőgazdasági divíziója bejelentette a tervek szerint 2019. június 1-jével különváló vállalat nevét. A tervezett mezőgazdasági vállalat ne...