Az aratás vége felé közeledve…

A Magro.hu piactérre naponta átlagosan 10 új gabona vételi és eladási ajánlat kerül feltöltésre, amely többszáz tonnányi terméket jelent. A lendület az aratás vége felé közeledve sem csökken.

|| Aratás >>

Valahol végeztek vele, valahol pedig a végéhez közelít az aratás, az azonban jól látszik, hogy az idei terméshozam országosan mindenhol jónak mondható az őszi vetésű gabonákat tekintve. Ezt a hőséggel, a jó vetőmagválasztással és a fejlődő agrotechnikával magyarázhatjuk. A minőségükről azonban nem egyeznek a vélemények! A gazdák szerint a hozam 65-70%-a javító vagy malmi minőségű, a felvásárlók viszont a napon érett búza kellemetlen szagára panaszkodnak. Jól látszik az is, hogy a tavaszi vetésűek, mint a kukorica, napraforgó valószínűleg megsínylik a szárazságot, az árpa pedig a késő tavaszi fagy áldozata lett.

Gabonafélék

Magro.hu online mezőgazdasági piactér
Magro.hu online mezőgazdasági piactér

A bő terméshozam miatt az árak alacsonyak, ezért sokan inkább betárolják gabonájukat, így különösen fontos a legjobb üzleti partner megtalálása! Használja a Magro.hu-t! Piacterünkre csupán egy hét alatt gabonafélékből 3747 tonnányi eladási és 5676 tonnányi vételi ajánlatot töltöttek fel. Így jelenleg, az ország minden pontjából feltöltött, összesen több mint 100 élő ajánlattal, egyre nagyobb a valószínűsége a sikeres üzletkötésnek. Búza, kukorica, tritikálé nagy mennyiségben kapható és nagy az igény is rájuk, de nem csak ezen terményekkel lehet találkozni a Magro-n; van ugyanis árpa, zab, és rozs ajánlat is.

Állatok

Augusztus 15-től pályázhatnak a sertésfeldolgozó-üzemek húskészítmények előállításához és hűtéséhez szükséges berendezések, valamint szállítójárművek beszerzésének támogatására a Vidékfejlesztési Minisztériumnál. A Magro-n több mint 360 ezer kg vágóállat, köztük 250 ezer kg vágósertés eladó! Emellett mintegy 13 ezer db élő állat eladási és vételi ajánlat is található piacterünkön.

Zöldség és gyümölcs

A sárgabarack termés idén közepesnek mondható, de a tavalyinál nagyobb terméshozammal örvendeztette meg a termelőket. A Magro-n 600 mázsányi kajszibarackot kínálnak eladásra, emellett az elmúlt egy hét alatt több mint 100 mázsával növekedett az eladásra kínált mennyiség.

Takarmánynövények

A nagy szárazság és a tűző napsütés együttesen okozhatott több ezer égő bálát az elmúlt időszakban, szerencsére azonban az utóbbi napokban nem hallani további sajnálatos esetekről. Piacterünkön továbbra is élénk az ajánlat feltöltési kedv a különböző bálák terén, egy hét alatt több mint 1500 db bála eladási ajánlata került fel az oldalra. Emellett lehet kapni román napraforgódarát és zsákos kiszerelésű korpát is.

Olaj- és ipari növények

Az aratás a gabonafélék mellett a repcét is érinti, ennek betakarítása is a legtöbb helyen megtörtént. Múlt péntek óta számos repce és a rossz hírek ellenére napraforgó eladási és vételi ajánlata is felkerült a Magro-ra.

Egyéb

Rossz hírek érkeznek a műtrágya tőzsde piacáról, a legnagyobb káliumtermelő ugyanis kilép a kartellből. Ez remélhetőleg csekély mértékben érinti majd a további műtrágya árakat, mindenesetre a Magro-n találkozhat a mínuszos tőzsdei időszak előtti műtrágya árakkal és ajánlatokkal.

Várhatóan a méz is drágulni fog 20-30%-kal, mivel a hosszú tél miatt a méhállomány termelőképessége 50%-kal esett vissza. A Magro.hu méz kínálatát ide kattintva tekintheti meg, egyelőre itt nem érzékelhető a jelentős mértékű drágulás.

Továbbra is kedvező áron kapható piacterünkön a tojás (már 15 Ft/db áron), és a kínálat is bővült. A megszokottabb termények mellett pedig már különbözőféle etető tápokat is lehet vásárolni.

Ha bizonytalan, győződjön meg a saját szemével, mennyi, és milyen jó árú ajánlat található a Magro.hu piactéren!

Forrás: zaol.hu, szeged.hu, kapos.hu, index.hu, elemzeskozpont.hu

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Kukorica Termésverseny – 2013-ban már az ötödik!... Ha visszatekintek arra, hogyan is indult, nem mondhatom azt, hogy az ötlet kipattanásától a megvalósulásig minden magától értetődő volt. Még akkor sem...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A kukorica átlagárának az idei év januárja óta tartó esése, bár lassuló ütemben, de tovább folytatódott: az elmúlt 4 hét alatt további 3%-ot csökkent....
Egy évesek lettünk! Nézze meg köszöntő videónkat!... Örömmel és büszkén tudatjuk, hogy egy évesek lettünk! :-) Eseménydús volt ez a 12 hónap. Sokat dolgoztunk a Magro.hu-n azért, hogy Önök egyre jobb sz...
Merre tart a búza ára? A májusi csapadékos időszak jó hatással volt a gabonákra, így a közepesnél jobb lehet az idei búzatermés. A várakozások szerint nem elképzelhetetlen, ...
Blog indult… A MHO cikke rólunk Blog indult a gazdák jó kereskedéséhez Magyar Hírlap Online - 2013. június 3., hétfő Hiánypótló mezőgazdasági blogot indított a Magro.hu, az onlin...
Gabonapiaci információk a Magro.hu online mezőgazd... A kukorica átlagárának esése, egy kis megtorpanás után, a 23. héten tovább folytatódott: február közepe óta 9%-ot csökkent. Úgy tűnik, a gazdák eltöké...