Augusztus a lovas sportok hónapja

Nemzeti Vágta előfutamok, díjugrató versenyek, fogathajtás és western bajnokság. Ilyen színes programok várják augusztusban, országszerte a lovas sportok szerelmeseit. Összefoglaltuk, hol, milyen lovas rendezvényeken szurkolhatunk a sportágak legjobbjainak.

Augusztus 5-7. között Bábolnán rendezik meg a Pettkó-Szandtner CSI** Nemzetközi Díjugrató Versenyt. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon az izgalmakat a népes mezőny és a profi lovasok garantálják a közönségnek.

Augusztus 5-7. között Jósvafőn is várják a lovászat szerelmeseit, ahol már ötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Patkolókovács Versenyt. A verseny célja a tradicionális patkolókovács szakma művelőinek megmérettetése, valamint a lovak minél magasabb szintű ellátása.

Bükkösdön a Távlovaglás Országos Bajnokság következő fordulóját rendezik meg augusztus 6-7-én. A távlovaglásra felkészített lovakon a versenyzők 40km, 80km, fogatok pedig 80km-es távokon indulnak. A pálya előre meghatározott útvonalon halad, s változatos terepviszonyokkal rendelkezik.

Augusztus 6-án rendezik meg első alkalommal a Hernádi Lovas Kupát Hernádon. A verseny ügyességi feladatokra épül és a kialakított kategóriáknak köszönhetően a kezdőtől a profi lovasig bárki indulhat rajta. A korosztályokra való bontás miatt már a 10 éven aluliak is megcsillogtathatják tehetségüket a picur kategóriában. A nagyobbak 13 éves kortól próbálhatják ki magukat, míg a tapasztaltabb lovasok a profi kategóriában tudják bizonyítani tudásukat.

Díjugratás is lesz az augusztusi programok között
Díjugratás is lesz az augusztusi programok között

 

Szintén augusztus 6-án rendezik meg Lendván a Nemzeti Vágta előfutamát, a Muravidéki Vágtát, amely egy fontos verseny a Nemzeti Vágtára vágyó lovasoknak. A Nemzeti Vágtára ugyanis több úton is kvalifikálódhat egy lovas, ennek egyik módja az Elővágtára való nevezés. Amennyiben a nevező valamelyik Elővágtán 1-3. helyezést ér el, úgy indulási jogot nyer a Nemzeti Vágta versenyre. A versenyzők ugyanazon nevező képviseletében indulnak a budapesti rendezvényen, mint amely nevező őket az Elővágtára benevezte, és ugyanazon település színében, mely színében az Elővágtán indultak.

Szintén egy Nemzeti Vágta előfutamot rendeznek augusztus 13-án, Hernádnémetiben. Egy napos színes forgatag, melyen a Borsodi Vágta izgalmas futamai, látványos lovas bemutatók, érdekes programok, kiváló ételek kínálnak minden korosztálynak megfelelő, és színvonalas időtöltést.

Szintén ezen a napon, Kondoroson a lovas nap keretében fogathajtó versenyt rendeznek a szervezők. A megmérettetést követően egy lovasbállal várják a közönséget az izgalmak levezetésére.

Ugyanekkor Tápiószentmárton településen is fogathajtó versenyt rendeznek. A versenynapot követően játékos vetélkedők zárják a programot.

Augusztus 14-én rendezik meg a Szentlőrinci Vágtát, ami a Nemzeti Vágta előfutama is egyben.

Azok a lovasok, akik az amerikai western stílus őrültjei, augusztus 20-21. között Székesfehérváron kiélhetik szenvedélyüket. Az ingyenes, Országos Western Bajnokság soron következő fordulóján ismét találkozhatnak az érdeklődők a szakág legjobb hazai lovaival és lovasaival. Többek között cutting, reining, team penning és trail versenyszámokban is bizonyíthatnak, tudásuknak és életkoruknak megfelelő kategóriákban. Az esemény közben nem kell aggódni az időjárás miatt sem, hiszen programok nemcsak a kinti, hanem a fedeles pályán is zajlanak majd.

Augusztus 21-én újabb nemzeti Vágta előfutamot rendeznek meg, ezúttal Gyenesdiáson, Festetics Vágta címmel.

Augusztus 25-28. között a Mezőhegyesi Állami Ménesben rendezik meg a Nemzeti Fogathajtó Versenyt. A rendezvény keretében a hajtók egyes-, kettes- és négyesfogatokon is megmérettetik magukat és bizonyíthatják tudásukat a közönségnek.

A fogathajtás az egyik leglátványosabb lovas sport
A fogathajtás az egyik leglátványosabb lovas sport

 

Diósgyőrben rendezik meg a Korosztályos Díjugrató Championátus második fordulóját augusztus 26-28. között. A helyszín a Lovagi Tornák Tere, ahol a verseny végén a nézők együtt ünnepelhetnek a győztessel. A belépés a rendezvényre díjtalan.

Augusztus 27-én, Kecskeméten rendezik meg a Hírös Vágtát, amely a Nemzeti Vágta egy újabb előfutama.

Augusztus 27-28-án igen sokrét rendezvényt tartanak Kiskunfélegyházán. A Nyeregszemlén Országos Csikósverseny, Nyeregszemle Kupa, Dámalovas Bemutató és fajtabemutatók is színesítik a rendezvényt.

Végezetül, augusztus 28-án egy újabb Nemzeti Vágta előfutammal zárul a lovas hónap. A Kaposvári Vágtán reggel 8-tól este 8-ig színes programok és izgalmas versenyek várják az érdeklődőket.

Forrás: lovasok.hu

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

XXI. Szentlőrinci Gazdanapok és Szentlőrinci Vágta... Idén 21. alkalommal rendezik meg a Dél-dunántúli régió legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági szakkiállítását és vásárát. A Szentlőrinci Gazdanapok ...
Élmény a gazdának, élmény a családnak A Baranya Megyei Vállalkozói Központ idén immár 21. alkalommal rendezi meg a Szentlőrinci Gazdanapokat. Közel négyszáz kiállító mutatkozik be a 21. al...
Már csak pár napig lehet nevezni a Szentlőrinci Vá... Idén a 23. Szentlőrinci Gazdanapok ad otthont a Nemzeti Vágta egyik legfelkapottabb előfutamának, a Szentlőrinci Vágtának. A nevezéssel azonban nem sz...
Páratlan beruházást hajtottak végre a lovas sporto... Ünnepre készülnek Szilvásváradon szombaton, átadják ugyanis a részben felújított Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontot. A lovas társadalom kitörő örömm...
Baranyai lovas győzött a Nemzeti Vágta szentlőrinc... A magyar mezőgazdaság és a lovas élet voltak a fő hívószavak a 26. Szentlőrinci Gazdanapok három napján. A Baranya megyei eseményen a gazdálkodáshoz ...