Átrendeződés a magyar baromfipiacon: befalta a Master Good a Ságát

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát. A vételár kiegyenlítése hétfőn megtörtént – tájékoztatta a Master Good a Magyar Távirati Irodát. A közlemény szerint a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a tranzakciót. A sárvári székhelyű Sága Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260. A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. A cégcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát – írta közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa. A jövőben a sárvári üzemben is jelentős technológiai fejlesztéseket terveznek, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése. A belföldi piacon való növekedésen túl nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés bővítése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret – írták a közleményben.

Átalakul a hazai baromfipiac: megvette a Ságát a Master Good - képünk illusztráció
Átalakul a hazai baromfipiac: megvette a Ságát a Master Good – képünk illusztráció

A felvásárlóról:

A Master Good cégcsoport Északkelet-Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhizlalással és feldolgozással foglalkozik. A cégcsoport
100 százalékban a Bárány család tulajdonában van. A család 4 generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája. A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. A vállalkozás kezdetben 5 fővel indult (1994.), majd 1998-ban intenzív fejlődése kezdődött, jelentős léptékű és összegű beruházásokkal, és foglalkoztatási létszámbővüléssel. Ebben az időben létesült több baromfi tenyész- és brojlertelep, további takarmánykeverő üzem és indult a mezőgazdasági növénytermesztési integráció is – írta magáról a hazai baromfipiac egyik legnagyobb szereplője.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Nem volt fertőzött az Ukrajnába exportált csirkehú... …ugyanis nem is exportáltunk csirkehúst irányukba. Ukrajna szerint 178 tonna szalmonellával és lisztériával fertőzött csirkehús került a piacukra Magy...
Augusztustól hús kerül a virslibe, drágulás is jöh... Augusztus elejétől sok minden megváltozik a hazai boltok polcain. A hónap elejétől ugyanis már csak magasabb hústartalommal készített termékek kerülhe...
Sötétben világító csirkehús került forgalomba Ikré... Eléggé megdöbbent egy nyugat-magyarországi férfi, amikor észlelte, hogy az általa vásárolt csirkehús kis teljesítményű izzóként világít a sötétben. De...
A környezet védelmében különadót vezetnének be a h... A környezetvédelem és az egészséges táplálkozás hívei a dohányzás példájára egyre több országban megadóztatnák a húsfogyasztást. Szerintük ugyanis a h...
Hitte volna? A magyar húsipar a versenytársaknál d... A húságazat teljesítménye 2,9 százalékkal csökkent 2017-ben, a visszaesésben döntő szerepe volt a baromfiinfluenza gazdasági hatásainak. Kisebb lett a...
Hogy ne hamis sonka kerüljön az asztalra A húsvéti időszakban átlagosan 6-6,3 ezer tonnányi füstölt áru fogy az üzletekben. A közelgő ünnep előtt a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal kieme...