Asszonyélet: újabb almás receptek

Előző cikkünkben a sült alma és az almás pite egyszerű, de nagyszerű receptjeit osztottuk meg olvasóinkkal. A mai napon a sort a bundás almával és az almaszósszal szeretnénk folytatni!

Bundás alma

Az alma nagy valószínűséggel minden háztartásban folyamatosan megtalálható, így ha egy kis édességre vágyik az ember, nincs is egyszerűbb egy finom bundás alma elkészítésénél. Lássuk a részleteket:

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 db tojás,
  • 10 dkg finomliszt,
  • 2 teáskanál cukor,
  • 1 dl tej,
  • 0,5 dl víz.

Az almához:

  • 2 nagyobb alma,
  • 5 dkg finomliszt,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 1 késhegynyi fahéj.

A sütéshez 2,5 deci napraforgóolajat használunk.

Fotó: mindmegette.hu
Fotó: mindmegette.hu

 

Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és 1 cm vastag karikákra vágjuk, majd kevés lisztben megforgatjuk. A tojást, a lisztet, a cukrot, a tejet és a vizet sűrű palacsintatésztává keverjük össze. A felkarikázott és belisztezett almákat belemártjuk a tésztába és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük és már kész is a bundás alma. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Almaszósz

Főtt húsok közkedvelt köretének számít az almaszósz, a nagymamák előszeretettel készítik a vasárnapi ebédhez. Nem egy nagy ördöngősség, íme a recept!

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma,
  • 5 db egész szegfűszeg,
  • egy csipet só,
  • 2 dl tejföl,
  • őrölt fahéj ízlés szerint,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • ízlés szerint cukor,
  • 2 db kisujjnyi citromhéj,
  • citromlé.
Forrás: jolkifoztem.hu
Forrás: jolkifoztem.hu

 

Az almákat meghámozzuk, 8 felé vágjuk, és vékony szeletekre szeljük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a citromhéjat és felforraljuk.

Amíg az alma fő, a tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet és a cukrot és egy kevés almalével kikeverjük. Az így kapott keveréket a forró almához öntjük, együtt főzzük tovább pár percig. Közben fahéjjal ízesíthetjük.

Tálalás előtt jól lehűtjük!

Jó étvágyat! 🙂

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Diós és mákos beigli recept A karácsony elmaradhatatlan slágere a mákos és a diós beigli. Most saját, titkos receptünket osztjuk meg a gazdaasszonyokkal. Érdemes időben nekivágni...
Mézeskalács recept Változatos alakjával és széleskörű díszítési motívumaival a mézeskalács a karácsonyi étkezőasztal tökéletes dísze lehet, de sokan a karácsonyfát is ’ö...
2 nagyszerű, saját készítésű karácsonyi ajándék!... A hétvégén már 3 gyertya égett az Adventi koszorún, ami egyben azt is jelzi, hogy már csak bő egy hetünk maradt karácsonyig. Nem tudja még, mivel lepj...
Lekváros linzer karika egy kis extrával Van olyan, aki ne szeretné a linzer karikát? Mit szólna hozzá, ha most elárulnánk, hogyan lehet még finomabb, és fogyhat el még gyorsabban az asztalró...
“Párja nincs” zserbó Biztos, hogy kóstolt már olyan süteményt, ami kicsit száraz volt, kicsit kevés volt benne a töltelék, vagy éppen olyan krémes volt, hogy tocsogott az ...
Sütőtök krémleves a javából! Használjunk idényzöldségeket, gyümölcsöket...! ….hangzik a jó tanács. És kinek van szükséges vízízű paradicsomokra? Most egy olyan egyszerű, az ünnepi...