Aki tavasszal új géppel, eszközzel kíván dolgozni, annak már holnap meg kell azt rendelnie

Az alapanyaghiány és a COVID-járvány okozta korlátozások nem kímélik a mezőgazdasági gépek piacát sem. Ezért a prémium és minőségi mezőgazdasági márkákat forgalmazó Hanki-Ker Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Kisbodri Gábor, az javasolja a gazdálkodóknak, hogy már most döntsenek a munkagépek és eszközök megvásárlásáról, mert csak így lehetnek biztosak benne, hogy a tavaszi munkakezdésre rendelkezésre állnak majd azok. A cégvezető bemutatta a széles kínálatukat is.

Kérem, mutassa be pár mondatban a céget!

A Hanki-Ker Kft.-t közel 30 éve, 1992-ben alapítottuk Hangai Józseffel. Mezőgazdasági gépeket és alkatrészeket forgalmazunk, illetve mezőgazdasági gépjavításokat végzünk, valamint az általunk értékesített gépekre garanciális javítást is nyújtunk. A környező országokból, Ausztriából, de Dániából és Németországból importálunk gépeket és eszközöket, de az összes magyar gyártóval is kapcsolatban állunk.

Az új gépek értékesítése adja a jövedelmünk nagyobb részét. Kínálatunkban a traktorokból megtalálható a Massey Ferguson, az MTZ és a Solis, talajművelő gépekből – többek között – Lemken-, Kongskilde- és Güttler-termékeket forgalmazunk. Pótkocsiban a Farmtechnek vagyunk a kelet-magyarországi képviselője, illetve a gazdálkodók a McHale bálázóit is megvásárolhatják nálunk. Rajtuk kívül jónéhány magyar gyártó, például a Kühne, az Omikron, a Sasform és a Helti termékei is elérhetők.

A felsorolásból úgy tűnik, hogy a portfóliójukban a prémium szegmens dominál.

Igyekszünk olyan termékeket forgalmazni, amit mi is szívesen használunk, mivel termeléssel is foglalkozunk. Minőséget kívánunk a partnereinknek szolgáltatni.

Kongskilde Vibro Master 3000 magágykészítő kombinátor

Beszéljünk most a Kongskilde-termékekről egy kicsit részletesebben!

A dán cég elsősorban talajművelő gépeket, könnyű és nehéz magágyelőkészítőket, germinátorokat gyárt. Előbbit szinte minden méretben, a 4,3 méterestől a közel 10 méteresig. Mindegyiket többféle opcióval felszerelve forgalmazzuk. Ez a tavaszi munkáknak az egyik legfontosabb eszköze. Készleten is tartunk belőlük, hogy a tavaszi munkákra ki tudjuk szolgálni a gazdákat ezekkel a gépekkel.

Milyen típusok kaphatók?

A könnyű magágyelőkészítőből 4,3, 4,9, 5,3, 5,9, 6,3 és 6,7 méteres szélességűek állnak rendelkezésre, S és SQ kapával, többféle törőhengertípussal szerelve. A talajtípustól és az igényektől függően mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A Kongskilde Vibro Master 3000 sorozatú, nehéz vázas, függesztett kivitelű, speciális (S, SQ és SGC) rugós kapákkal szerelt magágykészítő kombinátorai 6,5-től 8,3 méteres munkaszélességig kaphatók nálunk. Hozzájuk a hidraulikusan és mechanikusan is állítható simítónak és a törőhengernek is több változata elérhető. Ezek már a nagyobb gazdaságok számára és nagyobb teljesítményű traktorokhoz készültek.

Forgalmazunk még germinátort is, ami egy nagyon precíz magágyelőkészítőnek tekinthető. Azoknak ajánljuk, akik egy menetben, például szántás után azonnal szeretnének magágyat készíteni. Illetve, ha nagyon precíz magágyra van szükség, például az apró magvak számára, mert ezzel az eszközzel el tudjuk kerülni a heterogén kelést. Egy 40 mázsás germinátor rendkívül stabil és pontos a mélységtartása.

Milyen termékeket gyárt még a dán vállalat?

A Kongskilde gyárt még talajmarót, gabonatisztító berendezéseket, szántóföldi kultivátort és egyéb tarlóhántó eszközöket, illetve kőgyűjtőt is, de utóbbinak Magyarországon nincs nagy hagyománya, hiszen itthon nincs olyan sok köves talaj, mint például Dániában. Az említett eszközöket is mind forgalmazzuk. A kultivátorokat, például, 3-tól 7 méteres kivitelig, szintén többféle kapával és hengerrel.

Güttler SuperMaxx 30-60 négyévszakos szántóföldi kultivátor

Mi jellemzi a Güttler kínálatát?

A Güttlernek két fő terméke van. Az egyik a csillaghenger, amit már több mint 30 éve gyárt. Rengeteg méretben elérhető, a 4,8 méterestől a 15 méteresig, ezért akár a kisgazdaságoktól, a közepesen át, a legnagyobbakig is alkalmazzák. Tavaszi munkákra, hengerezésre, szántáselmunkálásra, bokrosításra, visszatömörítésre is használható.

Ajánlom még tőlük a magágyelőkészítőt és a SuperMaxx kultivátort. Utóbbi egy többfunkciós gép, ami akár tarlóhántásra, akár egy nehéz talajnak az elmunkálására is alkalmas. Egy viszonylag új termékről beszélünk, 5-6 éve gyártja a cég. Sikertermék számít, egyre jobban szeretik a gazdák és egyre többet adunk el belőle Magyarországon is. A SuperMaxxot 3-tól 12 méterig kínáljuk, többféle munkára, a magágyelőkészítéstől, a tarlóhántáson át, a szántáselmunkálásig. Igény szerint ezt is több kiegészítővel fel lehet szerelni.

A jelenlegi zűrzavaros időben egy beszélgetésből nem hagyható ki a készletezés és a szállítási határidők kérdése. Elérhetők-e az említett eszközök a tavaszi munkakezdésre?

Készletezünk és a gyárak is mindent megtesznek azért, hogy határidőn belül szállítsanak. Ugyanakkor nem szabad elhallgatni, hogy rendkívül nagy gond van az alapanyagbeszerzésekkel, illetve a COVID-járvány miatt hozott korlátozásokkal is küzd mindenki. Vannak készleteink, bár nem akkorák, mint a korábbi években. Aki időben lép és időben eldönti, mit szeretne vásárolni, azt ki tudjuk szolgálni. Könnyű magágykészítőből jelenleg, például, 30-40 darab, a nehéz változatból pedig tizenegynéhány darab áll rendelkezésre. Mindenkinek azt ajánlom, hogy időben, a szokásosnál korábban hozzon döntést a vásárlásról.

Milyen határidőket vállalnak a gyártók?

A határidők a 1 hónapostól az 1 évesig szóródnak. Sajnos, van olyan traktor, aminek a gyártója 1 évre igazolja vissza a szállítást, ami már elég távlati időintervallum és nehéz rá felkészülni, de egy egyszerűbb gépnél és eszköznél is lehet 2-3 hónap a határidő. Aki tavasszal új géppel, eszközzel kíván dolgozni, annak már holnap meg kell azt rendelnie. Alapgépeket ugyan rendelünk be készletre, de nagyon sok opció elérhető egy-egy gépre, és nehéz előre eldönteni, hogy egy gazdának éppen mire lesz szüksége. Ilyenkor vagy kompromisszum kész a gazda vagy kénytelen hónapokat várni. A kialakult helyzetet a gyártóknak, a kereskedőknek, de a gazdáknak is kezelni kell.


A termékekről bővebb információt vagy ajánlatot kérjen az alábbi elérhetőségeken:
Honlap: www.hanki-ker.hu
E-mail: info@hanki-ker.hu
Telefon: +36-62/211-718

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

A Farmtech 2020-tól új disztribúciós rendszert ala... A szekszárdi AGIÓ Kft. 1999-től kizárólagos forgalmazóként importálta a FARMTECH d.o.o. által gyártott mezőgazdasági pótkocsikat és szervestrágyaszór...
Karcolásos talajművelést és a tarló mulcsozását aj... Soha nem látott nagy az érdeklődés a sekély talajművelés iránt a Güttlernél, ahol teljes az elköteleződés ezen technológia után és általában a modern...
3 sorközművelő márka közül is választhat a KITE Zr... A sorközművelés a kapásnövények termesztésének fontos technológiai része, aminek segítségével nemcsak a gyomgyérítést valósíthatjuk meg, hanem előseg...
Gépes interjúk Mezőfalváról, és Nádudvarról –... Júniusban is több cikkben számoltunk be a mezőgazdasági gépek világának érdekességeiről és újdonságairól. A gépgyártók és a kereskedők már gőzerővel ...
A Güttler SuperMaxx® kultivátorával időt és energi... Hamarosan elérkezik a tarlóhántás szezonja, az aratás után kötelezően elvégzendő művelet. A gazdálkodók általában gyorsan, minél kisebb energiabefekt...
Ha Massey Ferguson vagy Güttler terméket vásárolna... A magyar Agro-Alfa Kft. közel 30 év alatt a Nyugat-Észak-Dunántúli régió egyik legjelentősebb mezőgazdasági gépkereskedőjévé nőtte ki magát. Prémium ...