Aki MÉR az nyer: termeljen sokkal okosabban

A Magro izgalmas szakmai programmal tartja meg idén is, immár 4. alkalommal a KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatot, amelyre ezúton szeretettel vár minden gabonatermesztőt. Az esemény fő fókuszában idén a mérés lesz, mindazok az alapvetések és innovációk, amelyek pontosabbá teszik a termesztést a nagyobb és minőségibb hozam érdekében.

A téma most is a kukorica- és búza termesztése lesz, de idén máson lesz a hangsúly, mint tavaly. Arra keressük a választ, hogy melyek azok az alapvető adatok, amelyeket gazdálkodóként mindenkinek ismerni kell. Mik azok a mérések, vizsgálatok, amiket el kell végezni. Mire készüljenek a gazdák, hogyan lesz profibb a gazdasáuka. Milyen kezdeti lépéseket kell megtenni ahhoz, hogy felkészítsék a gazdaságot a precíziós gazdálkodásra, tehát a precíziós gazdálkodás ELŐSZOBÁJA lesz a fókuszban. Mert nem a drága gépek megvásárlásával kell elkezdeni…, hanem a méréssel, alapvető elemzéssel, és okos következtetések levonásával. Ennek a mikéntjét tanulhatják meg a résztvevők a rendezvény végére.

Az első 50 főnek ráadásul, akik jelentkeznek az eseményre, egy havi Prémium előfizetést adunk ajándékba, amellyel szabadon kereskedhetnek a Magro.hu piactéren 1 választott hónapban. A konferencia belépő díja 5.500 Ft, hozzá kap egy grátisz előfizetést, aminek az értéke 8.900 Ft.

Helyszínek és időpontok:
2019. december 12., Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar
2020. január 16., Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar – egyeztetés alatt.

Kiknek szól az esemény?

Az előadások az olyan fiatal, de akár régóta gabonát termesztőknek is szólnak, akik keresik a legjobb megoldásokat, és pontosítani szeretnék a munkájukat. Azoknak is ajánljuk, akik nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, de még nyitottak rá, hogy újakat tanuljanak piacvezető kis- és nemzetközi nagyvállalatoktól. Mindazoknak érdemes eljönni, akik nem mondtak le arról, hogy egyszer utolérjék termelékenységben a nyugatot.

A IV. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozaton 16 előadást hallgathat majd meg
A IV. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozaton 16 előadást hallgathat majd meg

A résztvevők az alábbi kérdésekre kapnak választ:

Hogyan és miért tud a karcolásos talajműveléssel költséget spórolni?
Milyen eredményekre képesek a legjobb martonvásári kukorica hibridek és búzafajták?
Mire képes a Duo Sytem technológia a kukorica növényvédelmében?Hogyan néz ki a talajközpontú tápanyag-ellátás a gyakorlatban?
Miként kell a növényi stresszkezelést profi módon végezni?
Milyen gabonát kell termeszteni ahhoz, hogy az állattartóknak magasabb áron lehessen azt értékesíteni?
Hogyan támogatja egy bank az adatalapú döntéseket?
Mi az a nagy hiba, amit háromból 2 gazdálkodó elkövet a gabonaértékesítéskor és azért sok pénzt dob ki az ablakon?
Hogyan lehet a talajvizsgálat és levélanalízis alapján a termésbiztonságra alapozva a hozamokat növelni speciális lomb és talajtrágyákkal?Mire kell figyelni az öntözés megtervezésekor?
Hogyan teremt adatból értéket a KITE a gazdálkodó számára?
Milyen lehetőségek vannak a gabona beltartalmának, toxintartalmának gyors reprezentatív mérésére?
Hogyan segíti az új eszköz, az AgroTempo a mérhetőséget és a racionális döntéseket?
Mi az a digitális gazdálkodás és döntéshozatal, hogyan értelmezzük az adatvezérelt elemzéseket a modern gazdálkodásban?
Mi az a kártételi küszöbérték és milyen hatása van ennek egy új, innovatív kukoricatermésbecslő mobilalkalmazás működésére?
Hogy néz ki a Yield Service program a gyakorlatban, milyen szükséges adatokra lehet építeni a döntéseket?

A KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat tavaly is nagy érdeklődés mellett zajlott
A KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat tavaly is nagy érdeklődés mellett zajlott

Miért érdemes eljönnie minden gabonatermesztőnek?

Azért érdemes eljönni, mert itt nem cégek marketing előadásait hallhatják majd, hanem szakmai információkat kapnak a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről a precízebb gazdálkodás szemszögéből, hogy így választhassák ki az optimális megoldást a problémájukra.

A hallott gyakorlati tanácsokat és az információkat már tavasszal alkalmazhatják, hogy 2020-ban még eredményesebben gazdálkodhassanak. Ráadásul a rendezvényen értékes nyereményeket is kisorsolunk 1,5 millió forint értékben. Aki részt vesz a Magro rendezvényén, többet fog tudni, és hatékonyabban fog termelni, ebből pedig csak nagyobb profitja lehet. Tartozzon Ön is a mezőgazdaság nyertesei közé!

A IV. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat nyereményei
A IV. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat nyereményei

További információ az eseményről:
Telefon: 06-20-529-0690
E-mail: rendezveny@magro.hu

Share Button

Kapcsolódó cikkek

20 tipp, mire ügyeljen az idei kukoricatermése érd... A hatékony kukoricatermesztés érdekében fontos odafigyelnünk többek között a kártevőkre, a tápanyagellátásra, és a csapadék mennyiségre is. Partnerünk...
10 hasznos tanács a jó kukoricatermés érdekében!... Az eredményes kukoricatermesztést követően az érés szakaszában is több dologra kell figyelni, hogy bő terméshozamot érjünk el. Továbbra is fenyegetnek...
9 aktuális tanács a jó kukoricatermés érdekében!... A kukorica termesztéséhez és a kezdeti növekedési szakaszban javasolt tanácsokról is olvashatott már a Magron. Ezúttal partnerünk, Szieberth Dénes, a ...
Amerika kukoricaföldjei titokban marihuánaültetvén... A mezőgazdaság és az illegális marihuánatermesztés összefonódásáról írt az Atlanticre egy ökológus, akinek az a foglalkozása, hogy mezőgazdaságokon ta...
Milyen kukoricatermés várható idén? A hazai kukoricatermesztés körülményei nagyon eseménydúsan alakultak az elmúlt években. Erre tekintünk most vissza. Hogy mekkora termésre számíthatnak...
Milyen hatással lehet a sok csapadék a kukoricára?... Az elmúlt napok, hetek nagy mennyiségű csapadéka miatt jogosan merülhet fel a kérdés: befolyásolja-e valamilyen módon a csapadék az idei kukoricatermé...