Aktuális agrártámogatás összefoglaló

Az elmúlt időszakban több fontos agrártámogatás kapcsán olvashatta híreinket. Volt amit módosítottak, pontosítottak, kiírtak vagy éppen megkezdődött a kifizetésük. Most összefoglaljuk ezeket, hogy mindet egy helyen találja meg. 

Az örökös javára módosítottak az öröklés szabályain

Azért, hogy a gazdálkodók eredményesen fejleszthessenek és a vidékfejlesztési forrásokat hatékonyan tudják felhasználni, a Miniszterelnökség kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a támogatások öröklése érdekében.

Több cikkünk témája az agrártámogatás
Több cikkünk témája az agrártámogatás

 

A napokban megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése

Már elérte az összesen 267 millió forintot a méhészeti támogatások kifizetése, amit a méhész-gazdálkodók, illetve méhész szervezetek kaptak a Magyar Államkincstártól. További pénz is érkezik.

Támogatott szaktanácsadás: 74 ezren pályázhatnak

Sokan érdeklődnek a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos támogatott szaktanácsadás iránt. Nos, a támogatási keretösszeg nagysága 13,9 milliárd forint.

Tilos lesz növényvédő szert használni

Átalakul a szabályozás. Módosul a Közös Agrárpolitika közvetlen kifizetéseire vonatkozó szabályokat tartalmazó európai bizottsági rendelet. Ennek keretében kevesebb helyen lesz engedélyezett a növényvédő szerek használata.

Az erdősítés támogatására 5 milliárd forint jut

Több ponton változik az erdősítés támogatására kiírt pályázat. A dátumokat és a módosult feltételeket cikkünkben foglaljuk össze.

Megszűnt a cukorkvóta, és marad a támogatás

Fontos dátum volt szeptember 30-a a cukortermelés szereplőinek, hiszen ötven éves működése után megszűnt a cukorkvóta az Európai Unióban. A termelésszabályozás kivezetése miatt éles verseny várható az európai gyártók között a piacon.

AKG-kifizetés jön, de előbb figyeljen a kötelezettségek határidőire!

Szigorú előírásoknak kell megfelelnie az agrár-környezetgazdálkodási program résztvevőinek, hogy az AKG-kifizetés megérkezzen. Érdemes észben tartani a határidőket.

Változások a kecsketartás támogatásában

Pontosították a kötelező birtokon tartási idő számításának kezdetét és jóval rövidebb lett a támogatási kérelem benyújtási időszaka a kecsketartás, pontosabban az anyakecsketartás csekély összegű támogatási rendeletének módosításával.

Érkezik a visszatérítés a bankszámlára a krízisalapból

Az EU krízistartalékából visszatérítést kaphatnak a magyar gazdálkodók – bizonyos feltételek teljesülése mellett. Ehhez aktualizálni kell az ügyfél-nyilvántartásban szereplő adatokat és az esetleges változásokat be kell jelenteni. Egyébként elveszik a jogosultság a kifizetésre.

Nagy támogatás és jó pénz jár a szarvasgomba termesztésért

A szarvasgomba erdészeti termesztése egy olyan ökológiai termesztési mód, ami javítja a talaj humuszállapotát, nem szükséges hozzá géppark, műtrágya és vegyszer. Ráadásul százszázalékos támogatással lehet szarvasgombát termő erdőt telepíteni.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Belehúzott a növénytermesztés – Az 50. hét egyben... Beerősített idén a növénytermesztés, jó üzletnek tűnik a mezőgazdaság, fáradhatatlanul építjük az agrárkapcsolatokat, támogatások özönlik el az agrárs...
A Közös Agrárpolitika 2014-2020-as időszakának kil... Agrár helyzetértékelés – új KAP-támogatások címmel indult az AgromashExpo csütörtöki napján a szakmai programok sora 10 órakor. A programot Petőházi T...
Közel 600 milliárd Ft-tal több támogatás Magyarors... A Magyarországra jutó uniós agrártámogatások 1,9 milliárd euróval (587 milliárd forinttal) nőnek a 2014 és 2020 közötti időszakban, ezen belül elsősor...
Agrártámogatási rendszer átalakítása – szeri... A mezőgazdaság ellen végrehajtott „terrortámadásnak” nevezte Horváth Gábor a MOSZ elnöke a területalapú támogatások rendszerének átalakítását. A Piac ...
Megérkezett az agrártámogatások átalakításáról szó... Már Ön is elolvashatja az új agrártámogatási rendszerről szóló rendeletet a Magyar Közlöny csütörtöki számában. Az egységes területalapú támogatás öss...
Csak mezőgazdászoknak! Az agrárágazat szereplőit érintő fontos témákról lesz szó a szeptemberi Gazdag Gazda Roadshow 4 állomásán. Tudja, hogy hogyan változik a támogatási, p...