Aktuális agrártámogatás összefoglaló

Az elmúlt időszakban több fontos agrártámogatás kapcsán olvashatta híreinket. Volt amit módosítottak, pontosítottak, kiírtak vagy éppen megkezdődött a kifizetésük. Most összefoglaljuk ezeket, hogy mindet egy helyen találja meg. 

Az örökös javára módosítottak az öröklés szabályain

Azért, hogy a gazdálkodók eredményesen fejleszthessenek és a vidékfejlesztési forrásokat hatékonyan tudják felhasználni, a Miniszterelnökség kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a támogatások öröklése érdekében.

Több cikkünk témája az agrártámogatás
Több cikkünk témája az agrártámogatás

 

A napokban megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése

Már elérte az összesen 267 millió forintot a méhészeti támogatások kifizetése, amit a méhész-gazdálkodók, illetve méhész szervezetek kaptak a Magyar Államkincstártól. További pénz is érkezik.

Támogatott szaktanácsadás: 74 ezren pályázhatnak

Sokan érdeklődnek a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos támogatott szaktanácsadás iránt. Nos, a támogatási keretösszeg nagysága 13,9 milliárd forint.

Tilos lesz növényvédő szert használni

Átalakul a szabályozás. Módosul a Közös Agrárpolitika közvetlen kifizetéseire vonatkozó szabályokat tartalmazó európai bizottsági rendelet. Ennek keretében kevesebb helyen lesz engedélyezett a növényvédő szerek használata.

Az erdősítés támogatására 5 milliárd forint jut

Több ponton változik az erdősítés támogatására kiírt pályázat. A dátumokat és a módosult feltételeket cikkünkben foglaljuk össze.

Megszűnt a cukorkvóta, és marad a támogatás

Fontos dátum volt szeptember 30-a a cukortermelés szereplőinek, hiszen ötven éves működése után megszűnt a cukorkvóta az Európai Unióban. A termelésszabályozás kivezetése miatt éles verseny várható az európai gyártók között a piacon.

AKG-kifizetés jön, de előbb figyeljen a kötelezettségek határidőire!

Szigorú előírásoknak kell megfelelnie az agrár-környezetgazdálkodási program résztvevőinek, hogy az AKG-kifizetés megérkezzen. Érdemes észben tartani a határidőket.

Változások a kecsketartás támogatásában

Pontosították a kötelező birtokon tartási idő számításának kezdetét és jóval rövidebb lett a támogatási kérelem benyújtási időszaka a kecsketartás, pontosabban az anyakecsketartás csekély összegű támogatási rendeletének módosításával.

Érkezik a visszatérítés a bankszámlára a krízisalapból

Az EU krízistartalékából visszatérítést kaphatnak a magyar gazdálkodók – bizonyos feltételek teljesülése mellett. Ehhez aktualizálni kell az ügyfél-nyilvántartásban szereplő adatokat és az esetleges változásokat be kell jelenteni. Egyébként elveszik a jogosultság a kifizetésre.

Nagy támogatás és jó pénz jár a szarvasgomba termesztésért

A szarvasgomba erdészeti termesztése egy olyan ökológiai termesztési mód, ami javítja a talaj humuszállapotát, nem szükséges hozzá géppark, műtrágya és vegyszer. Ráadásul százszázalékos támogatással lehet szarvasgombát termő erdőt telepíteni.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Belehúzott a növénytermesztés – Az 50. hét egyben... Beerősített idén a növénytermesztés, jó üzletnek tűnik a mezőgazdaság, fáradhatatlanul építjük az agrárkapcsolatokat, támogatások özönlik el az agrárs...
A Közös Agrárpolitika 2014-2020-as időszakának kil... Agrár helyzetértékelés – új KAP-támogatások címmel indult az AgromashExpo csütörtöki napján a szakmai programok sora 10 órakor. A programot Petőházi T...
Közel 600 milliárd Ft-tal több támogatás Magyarors... A Magyarországra jutó uniós agrártámogatások 1,9 milliárd euróval (587 milliárd forinttal) nőnek a 2014 és 2020 közötti időszakban, ezen belül elsősor...
Agrártámogatási rendszer átalakítása – szeri... A mezőgazdaság ellen végrehajtott „terrortámadásnak” nevezte Horváth Gábor a MOSZ elnöke a területalapú támogatások rendszerének átalakítását. A Piac ...
Megérkezett az agrártámogatások átalakításáról szó... Már Ön is elolvashatja az új agrártámogatási rendszerről szóló rendeletet a Magyar Közlöny csütörtöki számában. Az egységes területalapú támogatás öss...
Csak mezőgazdászoknak! Az agrárágazat szereplőit érintő fontos témákról lesz szó a szeptemberi Gazdag Gazda Roadshow 4 állomásán. Tudja, hogy hogyan változik a támogatási, p...