A TYM traktorok kommunális felhasználhatósága

A mezőgazdasági munkák idei befejeződésével érdemes áttekinteni, hogy az erőgépek milyen egyéb, például kommunális feladatokra használhatók még. Szalai László a Szal-Agro Kft. ügyvezetője és Szalai Andor kereskedelmi igazgató a TYM traktorokat mutatta be ebből a nézőpontból.

Modellkínálatunkról tudjon meg többet weboldalainkon:
www.szalagro.hu  •  www.tymtraktor.hu
Értékesítés kapcsolatfelvétel: Tel: +36 (70) 338 36 30  •  E-mail: info@szalagro.hu

Melyek azok a TYM traktor típusok, amelyek a kommunális munkákra a legalkalmasabbak?

Leginkább a kisebb TYM traktorok 75 LE teljesítményig a kompakt méret miatt. Már a legkisebb 19 LE-s is alkalmas rá, de bármelyik akár a 130 LE-s változat is megfelelő az ilyen jellegű munkákra.

Sok esetben a mezőgazdasági, legyenek azok akár növénytermesztő, akár állattartó telepek is akkora területen helyezkednek el, hogy a karbantartásukhoz, fenntartásukhoz célszerű kommunális munkavégzésre egy traktort beállítani. Az utak, a zöldterületek karbantartása vagy a téli síkosságmentesítés a legnagyobb feladat ebbe a körbe.

Milyen kiegészítőket lehet ezekhez az erőgépekhez vásárolni?

Mindegyik traktor felszerelhető front 3 ponttal, homlokrakodóval, amire tolólap is felszerelhető. Ezekből elég nagy választékot tudunk kínálni az egyszerű egyrészes 3 pozíciós tolólapoktól kezdve a V alakú 5 pozícióban is használható többszekciós rugós védelemmel ellátott a fülkéből monitorral vezérelt hóekékig. A tolólapokat különböző felszereltséggel tudjuk kínálni, mint például támasztókerék, csúszótalp, különböző élek, akár olyanok is, amivel földmunkához is alkalmasak.

A homlokrakodó egy nyitható kanállal kiválóan alkalmas az utak karbantartására is. Továbbá szintén homlokrakodóra szerelhető a SaMASZ Fisher kar, ami körfűrésszel vagy alternáló vágófejjel felszerelve kitűnően alkalmas az útra belógó fák, bokrok síkfalmetszésére. Ezek a traktorok ráadásul nemcsak mezőgazdasági abronccsal, hanem ipari mintás abroncsokkal is szerelhetők, amiknek a sűrűbb és alacsonyabb mintázata kevésbé „szántja” fel az utat és a füves területeket.

A traktorokhoz elég sokat adunk el továbbá a POM Augostow lengyel gyártó szalagos sószóróiból, ami a téli nedves időben összeállt, darabosabb só kiszórására is tökéletesen alkalmas, amivel egy normál műtrágyaszóró nem birkózna meg. Akár olyan speciális szoknyával is tudjuk kínálni a gépeket, amivel a szórási szélesség 2-3 métertől 10-20 méterig állítható.

Ezen kívül a legkisebb univerzális modellekhez has alatti kaszát is tudunk kínálni, ami kifejezetten annak javasolt, aki nem akarja a füvet hasznosítani, hanem csak a telep körüli füvesített területet szeretné folyamatosan karbantartani. Így gyakorlatilag egy univerzális összkerekes kistraktort kapunk, ami egyben fűnyíró traktor is.

A TYM traktorokhoz különböző rézsű szárzúzókkal is felszerelhetők, amik szintén nagy választékban vannak a kínálatunkban. A fentieken kívül akár útgyaluval, gréderrel is tudunk szolgálni, amivel az utak karbantartására is használható a TYM traktor.

A TYM traktorok azért alkalmasak a kommunális munkákra, mert könnyen kezelhetők, a kabinból nagyon jól ki lehet látni, ami az ilyen célú munkák esetén időnként még fontosabb is, mint a szántóföldi vagy egyéb mezőgazdasági munkálatoknál.

A 35 LE-nél nagyobb gépeket mind gyári fülkével, klímával, fűtéssel és rádióval kínáljuk, de igény esetén ezek a kényelmi funkciók a kisebb traktorok esetében is elérhetők. Kiemelendő még, hogy a TYM traktorokban jellemzően 3-5 hidraulika kör van, ami ebben a kategóriában a megszokottnál jóval több.

A Szal-Agro Kft.-nél nagy tapasztalatunk van a mezőgazdasági traktorok kommunális célú használatából, mivel az ügyfeleink kommunális munkákra is használják a TYM traktorokat. Az eladott mennyiség 25-30%-a kel el kizárólag ilyen célra. Az általunk felsorolt előnyök a vevőink gyakorlati tapasztalatain alapulnak.

Jelen gazdasági környezetben nem hagyható ki egy ilyen beszélgetésből a szállítási határidők kérdése. Mennyi idő alatt érkezik meg a megrendelt termék?

Jelenleg traktort, tolólapot és sószórót, hogy csak a szezonális termékekről beszéljünk, azonnal tudunk készletről adni. Saját kockázatunkra előre rendeljük be a gépeket és eszközöket a várható igényeknek megfelelően. Nem egyszerű a dolgunk, mert a 2 hónap régen hosszú, ma viszont rövid szállítási határidőnek számít, a gazdák viszont nem szeretnének 6-8 hónapot várni a megrendelt termékekre. Ezért mi megpróbálunk a jövőbe látni és kényszerűségből készletre berendelünk olyan gépeket és eszközöket, amikre véleményünk szerint majd igény lesz.

Elérhető-e most valamilyen akció?

Az 55 LE-s TYM T550-ös traktorokat korlátozott darabszámban 1 millió forintos engedménnyel adjuk.

Végezetül, hol lehet legközelebb megnézni a Szal-Agro Kft. termékeit?

Az AGROmashEXPO-n, amennyiben megrendezésre kerül, a TYM traktorokat és többféle munkagépet is bemutatunk majd. Várjuk a látogatókat a kiállításon a és a miskolci, sárbogárdi vagy kisszállási telephelyünkön is.

Egyedi ajánlatainkról és aktuális akcióinkról munkatársaink adnak bővebb felvilágosítást országosan, az alábbi elérhetőségeken. Vegye fel velünk a kapcsolatot:

SZALAGRO MISKOLC
3527 Miskolc, Sajó utca 4.
Tel.: Deák Attila +36 (20) 616-19-87
Tel.: Szalai Andor +36 (70) 338-36-30
E-mail: info@szalagro.hu

SZALAGRO SÁRBOGÁRD
7003 Sárbogárd-Sárszentmiklós, Köztársaság u. 276.
Tel.: Szegedi Zsolt +36 (70) 317-55-28
E-mail: sarbogard@szalagro.hu

SZALAGRO KISSZÁLLÁS
6421 Kisszállás, 0772/43 hrsz.
Tel.: Pásztor Gábor +36 (70) 334-42-59
E-mail: kisszallas@szalagro.hu

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Dél-Koreai TYM traktorok törtek be a magyar piacra... A TYM (Tongyang Moolsan) Dél-Korea harmadik legnagyobb traktor-, valamint mezőgazdasági és építőipari gépgyártója. A traktorokon kívül rizspalántázóka...
3 márka egy kézben – kertészeti, állattartó ... 10 értékesítési és szerviz partnerrel az ODISYS-től! Az elmúlt években már megismerhették a magyar gazdák az Odisys kínálatában a jól bevált Goldo...
A jó ár-érték arányú termékeikkel megbízható partn... A kiszámíthatóságot, a megbízhatóságot és a stabilitást tartja a legfontosabbnak a Szal-Agro Kft. az üzleti életben. Ennek a cégfilozófiának, na meg ...
Kertészeti, állattartó telepi és kommunális trakto... 10 értékesítési és szerviz partnerrel az ODISYS-től! Az elmúlt években már megismerhették a magyar gazdák az Odisys kínálatában a jól bevált Goldo...
Ne a pályázati pénzre menjen, ott végezzen beruház... Sok mezőgazdasági pályázat nyílt meg a közelmúltban, és további pályázatok is várhatók, amelyek segítségével most az állattartók, a szántóföldi növén...
A Szal-Agro Kft. a Metaltech és Metal-Fach pótkocs... Nincs elkésve az, aki még csak most szeretné beszerezni az aratás utáni termény szállításához a pótkocsit. A Szal-Agro Kft. két lengyel gyártó termék...