A traktorok mellett immár munkaeszközök nagy választékát is kínálja a Kubota

Kevesen tudják, hogy jelenleg a Kubota a második legnagyobb mezőgépgyártó a világon. Ma már a traktorgyártás mellett a munkaeszközök piacán is domináns szerepet töltenek be, mivel 2012-ben megvásárolták a Kverneland-csoportot, és ennek keretében nyolc gyáregységet Európában. Napjainkra a Kubota az általa forgalmazott minden lóerőkategóriájú traktorához tud munkaeszközt is biztosítani. Azok a Kverneland eszközök, amelyek a japán minőségi kívánalmaknak megfelelnek, Kubota márkanév alatt is forgalmazásra kerülnek. Kiss Dávid, a márkát Magyarországon forgalmazó Két-KATA Kft. üzletkötője beszélt nekünk az aktualitásokról.

Mit lehet tudni a Kverneland felvásárlásának hátteréről?

A japánok hosszú távú gondolkodásával magyarázható. A pénzügyi művelettel a Kubota már nemcsak traktort, hanem munkaeszközt is tud kínálni, a megszokott magas minőségben. Több gyártó is rátért erre az útra. Ma már nem elég csak erőgépet eladni.

Kubota RA1039 rendképző

Mitől speciális a japán gyártási eljárás és minőségellenőrzés, illetve hogyan biztosítják ezt?

A felvásárlás után az összes európai gyáregység japán vezetőt kapott, és a gyártást japán menedzserek vezénylik. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a tesztelésre. Szimulációk során valamennyi felhasznált alkatrész vagy szerkezeti elem ismétlődő igénybevételi viselkedéséről fárasztásos vizsgálattal győződnek meg, így a Kubota-termékek rendkívül tartósak és üzembiztosak.

Mutassa be a kínálatukat a munkaeszközök terén!

A Kubota munkaeszközök felfutása néhány éve kezdődött. Ma már a szántástól, a vetésen át, a szálastakarmány betakarításig egy komplett eszközparkot tudunk az ügyfeleinknek ajánlani.

Ekékből például függesztettet, mechanikus és hidraulikus fogásszélességűt, speciális kormánylemez-kialakítással kínálunk. Szemenkénti vetőgépet, aprómagvetőgépet és akár még zöldségmagvetőgépet is tudunk szállítani. A szálastakarmány betakarító gépek palettája teljes: a kaszálástól, a bálacsomagoláson át a bálabontásig minden elérhető: a függesztett, vontatott és pillangókasza éppúgy, mint a rendterítő, rendképző, fix és változó kamrás bálázó, bálacsomagoló vagy bálabontó.

Kiss Dávid a Két-KATA Kft. üzletkötője

A kaszák azért különlegesek, mert tárcsánként 3 pengével rendelkeznek, ráadásul a kések sebessége elég nagy, 3000-es fordulatszámon dolgoznak, így az egy késre eső terhelés viszonylag kicsi.

Mely eszközökre hívná még fel a figyelmet?

Évről-évre a sikertermékeink közé tartoznak a műtrágyaszórók. Mi tudunk „precíz, precízebb és precíziós” műtrágyaszórót is adni, így kiszolgáljuk a kisebb és nagyobb gazdaságok igényét is. Tudunk kisebb eszközt biztosítani a kisgazdaságoknak, de mérleges műtrágyaszórót vagy szakaszvezérelt, táblatérkép alapján szórni képes, súly- és sebességmérővel ellátott változatot is. Ezek a függesztett műtrágyaszórók 1100-tól 3900 literesig kaphatók. A siker titka, hogy ár-érték arányban nagyon jónak számítanak az eszközeink a holland Nieuw-Vennep nevű városban folyó fejlesztéseknek köszönhetően.

Kubota DSM műtrágyaszóró

Kiemelném még, hogy a rozsdamentes szórási rendszerünk, az úgynevezett Rotaflow nagyon egyedi, ami jobb szórásképet eredményez. Tárcsánként nyolc darab szórólapáttal szerelt, szemben a konkurencia két lapátjával. Speciális a rendszer abban is, hogy nem a lapátok elé engedjük le, azaz porosítjuk a műtrágyát, hanem egy belső tányérba vezetjük, és úgy engedjük ki a lapátra a szemcséket. Így nincs porosítás, illetve a dombos területen gazdálkodóknak nem kell számolni a munkaszélességbeli eltéréssel sem.

Mivel maga a Kverneland találta ki az ISOBUS-rendszert, így a Kubota eszközei és traktorai is ezen keresztül kommunikálnak. Ehhez adunk olyan kezelőmonitorokat, amivel a gazda más munkaeszközöket is tud üzemeltetni, A Tellus GO+ és Tellus PRO monitorok vezérlik az értékesített műtrágyaszóróinkat.

Kubota PP1450V szemenkénti vetőgép

Milyen újdonságok várhatók a közeli jövőben?

Hamarosan már a Kubota színeiben is kapható lesz vontatott, 4600 literes permetezőgép. XTS3 és XTS4 néven fognak futni. A permetezési rendszere egyedinek tekinthető, mert szakaszvezérelt, kormányzott futóművel szerelt, még a kertészeti kultúrákban is használható lesz. Acél- és alumíniumkerettel is tudjuk szállítani, akár 40 méteresig. A bemutatója- ha a COVID-helyzet is engedi – 2022 januárjában lesz.

Továbbá, Kanadában már megjelent a 250 LE-s traktorunk, ami Európában ugyan még nem kapható, viszont innen viszik hozzá a vetőgépeket és bálázókat. 6 méteres gabonavetőgépünk eddig nem volt, de a megnövekedett igények miatt, már ilyen is kapható nálunk.

Hol tudják megvásárolni az érdeklődő gazdálkodók a termékeket?

A munkaeszközöket az országban 4 telephelyen értékesítjük. A háttérszolgáltatásokkal, alkatrészellátással és szervizeléssel viszont lefedjük az egész országot. Olyan szakemberekkel dolgozunk, aki a saját gazdaságukban is használják ezeket a gépeket, így élő tapasztalattal tudnak a gazdáknak szolgálni, illetve a beállításokban is tudnak nekik segíteni.

További információrt a cikkben szereplő eszközökről kattintson ide!

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Távirányítós életnagyságú traktor, de felnőtteknek... A mezőgazdasági gépek világában egyre több innovatív megoldással lehet találkozni, amitől sok gazdálkodónak eláll a szava. Ilyen egy most bemutatott ú...
A Kubotával és a Fendt-tel a legelégedettebbek az ... Magyarország és Ausztria is először vett részt a CLIMMAR Traktorkereskedői Elégedettségi Index (DSI) kutatásában az idén. A felmérés, amelyet 2018 jún...
Robotok a fejőházban, első a Kubota, agrárdigitali... Több hírünket olvashatta az elmúlt időszakban a mezőgazdasági gépek témájában. Szó volt újdonságokról, fejlesztésekről, az év traktoráról, fejőrobotok...
Milliárdok a gépekre: ezek Európa legnagyobb forga... Optimisták a piaci várakozások a gépeladásokkal kapcsolatban 2019-re. Az agrárszektorban annak ellenére megvan a befektetési hajlandóság, hogy a 2018...
Nagy forgalmú gépgyártók, dróntörvény, nanocsempék... Több hírünket olvashatta júniusban a mezőgazdasági gépek és a technológia kategóriában. Szó volt a dróntörvény bevezetéséről, Európa legnagyobb forga...
Szépen teljesítettek a legnagyobb gyárak: 11 száza... Az elmúlt évben a világ 6 legnagyobb piacvezető traktor- és mezőgazdasági gépgyártója konszernszinten 14,2 százalékkal, a mezőgép forgalmát tekintve ...