A Solis traktor mára Magyarország egyik legkedveltebb traktorává nőtte ki magát

A cég értékét a kiváló termékek jelentik, amelyek a világszínvonalú gyártásnak köszönhetően születnek. A cég tulajdonát két népszerű márka képezi, a “Sonalika” és a “Solis”, de az USA-ban és dél-amerikai területeken APACHE néven forgalmazzák a termékeiket 20 LE-től 90 LE-ig.

A vállalatnak két telephelye van Indiában. A gyártás Hoshiarpurban (Punjab), míg a vállalatirányítás Új-Delhiben található, és néhány részalkatrész Európában, Afrikából és Ázsiából kerül beszállításra.

A gyártulajdonosok egy család tagjai, így szoros és közös érdekeltségük révén szigorúan és hatékonyan képesek irányítani a vállalatot. A gyártási folyamat első fázisa, a nyersanyag-beszerzés, ehhez egy minőség-ellenőrzési csapat meghatározza a szükséges anyagminőséget és tenderezteti a beszállító jelölteket. A vállalat kizárólag tanúsított beszállítókkal dolgozik együtt.

A cég szigorú minőségellenőrzési normák által meghatározott szabványos minőségű anyagokat fogad be, ennek köszönhetően lesz világszínvonalú a termék és kiváló az üzembiztonság.

A vállalat gyártja szinte a teljes modellsorozathoz a motorokat, ez alól csak két kisebb modell képez kivételt. Az erőátvitelt, saját soron gyártják, míg a véglehajtásokat a Carraro-tól szerzik be. A részkomponenseket és a teljesen összeszerelt motorváltó-szerkezeteket is tesztelik, így biztosítva a szivárgásmentes és hosszú élettartamot ellátni képes fődarabokat, amelynek célja a 100%-ig elégedett ügyfél.

Masszív tesztek

Az üzem saját tesztpályáján minden modellsorozatot tartós üzemi körülmények között fárasztásos próbának vet alá, mielőtt szériaérettként megkezdenék a sorozatgyártását. Itt a tesztgépek közel 20 ezer munkaórát dolgoznak le, az üzemeltetés előtt és után minőségi ellenőrzéseket végeznek a minőség biztosítása érdekében. Az alábbi vizsgálatokat végzik el a laborokban:

  • Motorvizsgálat: gyorsított feltételek között tesztelik a kopást, az üzemanyag fogyasztásra és teljesítményre kiterjedően
  • Hajtómű vizsgálókészülékekkel a váltókat és lehajtásokat
  • Körkörös tesztpálya (kínzás track) az anyagfáradást, majd a
  • Fáradtság tesztlaborban szétszerelik és mikroszkopikusan átvizsgálják repedések után kutatva
  • Roll Over Protection szerkezetet
  • Hidraulikus rendszer tesztelése, emelőerő és szállítási kapacitás, illetve kopásállóság
  • Endurance Test Rig a platform és a vezetői környezet illetve a külső burkolatok vonatkozásában
  • TLT Teszt, kuplung és csapágyak tesztje, erő és nyomatékmérés

A gyártás során a szériaérett modell minden egysége az előállítás közben egy sor minőségi ellenőrzésen megy keresztül a gyártás különböző szakaszaiban. A vállalat ARAI tanúsított automata vizsgaközpontokat használ, így kizárva a szubjektív emberi tényezőt.

A társaság rendelkezik képzési központtal is, ahol a nála alkalmazásba kerülő dolgozók képzést kapnak és csak sikeres vizsgát követően állhatnak a szerelősorra.

A gyártósorról lekerülő gépeket minden szempontból újra átvizsgálják, majd felkészítik a rakodásra, a végeredmény pedig az, amire minden vevő vágyik, a 100% SOLIS traktor, amely megbízható, funkcionális és korszerű.

A Sonalika International jelenleg 41 féle modellt gyárt, melyből 9-et kifejezetten Európai piacokra szánnak. A Solis 20 és 26 modellek motorján kívüli összes modell motorját, váltóját, saját maga készíti.

Solis traktor az ország egész területén!

A Solis traktokat az országos kereskedelmi- és szerviz hálózatnak köszönhetően már több mint 12 helyen érheti el!

Nézze meg a Solis traktorok a YouTube csatornánkon!

Solis traktorok

Solis 16
A gyártó új, legkisebb univerzális traktora. A Solis 22-vel együtt, a hasonló teljesítményű modellektől eltérően, nem a megszokott Mitsubishi motorral érkezik.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis 22
A Solis 22 univerzális kistraktor, eltérően a hasonló teljesítményű modellektől, nem a megszokott Mitsubishi motorral érkezik.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis 26 HST
A Solis 26 HST hidrosztatikus kistraktor legfontosabb tulajdonsága a többi Solis modellel szemben, hogy fokozatmentes, hidrosztatikus hajtással látták el.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis N90 CRDi ültetvényes keskeny traktor
A megtermelt gyümölcsök mennyiségét a géppark minősége is befolyásolja. Ezért fejlesztette ki a Solika a csúcsmodelljéből az ültetvényekre szánt verzióját.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis 20
A legkisebb Solis kistraktor is átesett a ráncfelvarráson, így most már teljes a paletta. A kompakt méretük és a megbízható Mitsubishi motoroknak köszönhetően kategóriája bajnoka.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis 50 RX
Azoknak a gazdáknak készült, akik a napi munkavégzése közben változatos feladatokkal találkoznak. Kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a munkavégzés közben elérhető hatékonysága mindenki figyelmét felkelti.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis 75 CRDi
Az új 75 CRDi már Common Rail rendszerű motorral érkezik, amely minden EU-előírásnak megfelel, ahogy a nagy testvér, a Solis 90 CRDi.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis N 75 CRDi keskeny ültetvényes traktor
Immáron az ültetvényes traktor, a speciális felhasználásra szánt Solis N széria is az új, faceliftes designnal és CRDi motorral érkezett.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis 90 CRDi
Bosch vezérlésű motorjával, Carraro hídjával és váltójával az egyszerűség, a kényelem és a nyers erő remek egyesülése!
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

Solis 26
A kerti traktor kis kompakt méretével, fordulékonyságával, és magas műszaki tudással tűnik ki a kategóriából.
LÁSSUK A RÉSZLETEKET »

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Fendt nagytraktorok, Fliegl-felvásárlás, CLAAS-bőv... Több hírünkben is szó volt augusztusban a mezőgazdasági gépekről. Ezekben leírtuk, hogy visszaesett a John Deere-t gyártó vállalat bevétele, egyre né...
Gépbemutató: október 17-én irány Kecskemét A traktorokról és a hozzájuk kapcsolódó munkaeszközökről rengeteg szép dolgot lehet elmondani, de az az igazi amikor élőben láthatja az ember, munka ...
Nem vagy vagány, ha nincs Solis kistraktorod Az új és a használt eladó kistraktorpiac mára akkora, hogy bárki könnyedén elveszhet benne. Az új modellek teljesítmény/ár-értékarányban sokszor nem ...
A Solis traktorok bizonyítanak A traktorgyártóknak továbbra is követniük kell ez EU-s környezetvédelmi irányelveket és szigorításokat. Azok, akik erre rá sem hederítenek, gyorsan k...
Vetőgépek, traktorpiac, gépárverés, Kubota X, tala... Az elmúlt hónapban is több, kifejezetten érdekes gépes anyaggal jelentkeztünk az Agrárhírek rovatunkban. Bemutattuk a talajlevegőztetés technológiájá...
A nehézségek dacára a Solis traktorok felfutásával... Nagy reményekkel és több új termék piacra léptetésével kalkulált az Odisys Bt. a 2020-as évre, de a járvány alaposan belerondított az idilli képbe. E...