A Solis Group csak és kizárólag kiváló minőséget gyárt

2023 újra a megújulás éve lesz a Solis traktoroknál. Az Odisys kínálata jelentősen kibővült és immár a teljes szegmenst lefedi a modellsor a 20-90 lóerős tartományban. A márka idei terveiről, valamint a vállalat által forgalmazott Goldoni és BCS traktorok, valamint a Goes quadok magyarországi helyzetéről Hernek Zoltán tulajdonos-ügyvezetővel beszélgettünk.

A Solis traktor mára Magyarország egyik legkedveltebb traktorává vált, de mit lehet tudni a gyártó vállalatról?

A gyártó, a Sonalika International Tractors Ltd. (SOLIS GROUP) a világ első számú integrált traktorgyártó üzemét birtokolja Indiában, évi 300 ezer traktor gyártásához van kapacitásuk. Az üzem mintegy 500 hektáron terül el, és 10 különböző gyártóegység található rajta, amelyek mind Sonalika traktorokat gyártanak. Az elkészült gépeik minőségét a professzionálisan képzett munkaerő garantálja, melyet a minőségbiztosítási rendszerük a leghatékonyabb eszközökkel támogat és teljes, azaz 100%-os tesztelési rátával dolgozik. Készáru csak tesztelés után kerül ki a gyárból. A gyártó minden kontinensen jelen van, összesen 139 országban, közel 150 importőrrel dolgoznak együtt. Évente 20-28 ezer darab traktort és közel 40 ezer darab munkagépet exportálnak a világ minden tájára. India első számú traktorexportőreinek számítanak.

Miért érdemes Solis traktort választani?

Először is azért, mert saját, mintegy 300 fős fejlesztőmérnök-csoport dolgozik a gyárban, így minden részletre van idő és figyelem. Nem vesznek, hanem terveznek és gyártanak. Saját öntvény- és öntvénymegmunkáló üzemegységünk van, de az erőgépeket saját hajtómű, saját, megbízható, üzemanyagtakarékos és hosszúélettartamú, nyomatékos motorok működtetik. Sőt, a beépített kabinokat is ők gyártják, a felhasznált üveg kivételével. Még saját lemezmegmunkáló présüzemmel is rendelkeznek, a traktorok alkatrészei pedig a szintén saját hidraulika szelep és vezérlés gyártósorukon készülnek. Továbbá, saját hajtáslánc gyártó üzemegységük is van, a saját festőüzemük a legkorszerűbb környezetvédelmi előírásoknak megfelel.

A rakodáselőkészítés és a minőség ellenőrzés egy kézben fut össze a professzionális kiszolgálással. Nemzetközi vevőszolgálatuk és alkatrészellátásuk európai színvonalú és éjjel-nappal rendelkezésre áll.

A teljes gyártási folyamat minden állomása a gyár területén történik, ezért a Solis traktorokban nincsenek licensz alapján gyártott alkatrészek, amit pedig nem ők gyártanak az csak és kizárólag nemzetközileg is elismert beszállítóktól, például a Bosch-tól, a Rexroth-tól vagy a Wagnertól származik. A fejlesztéseik garantálják a termékeik hosszútávú és magasfokú megbízhatóságát, valamint a kiemelkedően magas ár-értékarányát. Elkötelezettek, hogy a tervezéstől a márkakereskedéseinken át a műhelyeinkig, az összes traktoruk, munkagépük és szolgáltatásuk megfeleljen a minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak. A vásárlók elégedettsége az elsődleges céljuk.

És milyen a pozíciója itthon a márkának?

Magyarország teljes területére kiterjedő szervízhálózatot üzemeltetünk, a gazdálkodók és vásárlók kényelme érdekében, mindegy merre járnak a géppel, a segítség a közelükben van, számíthatnak ránk.

A Solis 4 éve piacvezető márka Magyarországon a 20-90 lóerős kategóriában. 2022-ben több mint 450 traktorunk talált gazdára, méltán mondhatjuk, hogy a márka minden szempontból nézve hatalmas sikert aratott. Most 2023-ban ismét eljött a megújulás éve, a kínálatunk kibővül és immár a teljes szegmenst lefedi a modellsor a 20-90 lóerő-tartományban. Szinte minden modellünk esetében érkezik újdonság. Kínálatunk része a Solis 16-os, 20-as, 22-es, 26 6/2-es, 9/9-es és hidrosztatikus váltós, év végére a 30-as, majd ezt követi a C széria 35 és 45 lóerős kivitele, valamint a nagy kategóriában az 50-es, 60-as, 75-ös és 90-es modellek, továbbá a szűkített nyomtávú kertészeti sorozat 75 és 90 lóerős modellje. Összességében 17 modellről beszélünk. Ezek kabinos és kabin nélküli változatai adják a teljes lefedettséget.

Solis talajmaró

A kínálatunkban természetesen szerepelnek a gyári munkagépek is, melyek robusztusak és kiváló munkát végeznek a talajművelés során. Itt említem meg továbbá a talajmaróinkat, a szárzúzóinkat, homlokrakodóinkat és ekéinket. A termékek ár-érték aránya egészen egyszerűen verhetetlen.

A Solis mellett hogyan alakult az Odisys-hez tartozó további márkák tavalyi éve?

Az Odisys-hez tartozó egyéb traktormárkáink, a BCS és a Goldoni az olasz, specializált olasz vonalat képviselik. Ezekkel teljes a cégünk által az ügyfeleknek nyújtott portfólió. Amiben megtalálhatók a keskeny nyomtávú, az egyforma kerekes, a törzscsuklós vagy a merev törzsű, akár kabinos vagy éppen a kabin nélküli speciális traktorok 100-110 lóerőig ugyanúgy, mint a nem egyforma kerekes vagy a kompakt kivitelek. Mindegyik a Goldonitól megszokott igen magas műszaki tartalmat nyújtja. Ezekkel a kínálatunk jelentős spektrumot ölel át, már 16-tól egészen 90 lóerőig kínáljuk a traktorainkat.

Azáltal, hogy a traktorportfóliónk ebben a kis kategóriában is teljes, gyakorlatilag minden igényt ki tudunk elégíteni, akár a hidrosztatikus, akár manuális váltós, akár csuklós, akár pedig akár kormányzott variációkban. Elmondhatjuk, hogy mind a Goldonival, mind a BCS-szel szépen eredményeket értünk el a Covid utáni nehézségek ellenére.

Ha jól tudjuk a kínálatuk nemcsak a traktorok terén bővült.

Valóban, elkezdtük a francia Goes által gyártott és tervezett munkaquadok és quadok, illetve hobbijárművek értékesítését is. Ebből a márkából is növekszik az eladások száma, tavaly közel 60 darabot értékesítettünk belőlük. Esetükben nem kifejezetten hobbi célú gépekről, járművekről beszélhetünk, hiszen nagyon sokan tényleg munkára használják ezeket az eszközöket. Akár erdészeti, akár szántóföldi igénybevétel esetén is megállják a helyüket. Ennek köszönhetően egyre népszerűbbek és egyre többen választják a márkát, hiszen egy nagyon sokoldalú, jól kihasználható termékkörről beszélhetünk. Vontathatnak, közúton is közlekedhetnek, a klasszikus B-típusú jogosítvánnyal vezethetők.

Utólag  nagyon jó ötletnek bizonyult, hogy a portfóliónkat ezekkel a járművekkel is bővítettük, hiszen a Goes egy nagyon széles spektrumot, választékot vonultat föl, egy kellően visszafogott, ugyanakkor mégis sportos típusválasztékkal. Mára jelentős súlya van a forgalmunkban.

Van-e még olyan eleme a kínálatuknak, amire felhívná a gazdálkodók figyelmét?

Nem felejtkezhetünk meg az évtizedek óta általunk forgalmazott, akár fűnyíróinkról, mulcsvágókről, és ezekhez kapcsolódóan a gazvágó traktorok értékesítésében is jó számokat értünk el.

Solis mulcsozó

Ön szerint minek köszönhetőek a jó eredmények?

Valóban sikerült jelentős növekedést elérnünk minden általunk forgalmazott termék darabszámában, ami nemcsak a termékeknek, hanem a viszonteladói hálózatnak is köszönhető, hiszen nagyon jó partnerekkel, korrekt és tisztességes kereskedőkkel dolgozunk együtt, akik képviselik a márkákat.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Fendt nagytraktorok, Fliegl-felvásárlás, CLAAS-bőv... Több hírünkben is szó volt augusztusban a mezőgazdasági gépekről. Ezekben leírtuk, hogy visszaesett a John Deere-t gyártó vállalat bevétele, egyre né...
Gépbemutató: október 17-én irány Kecskemét A traktorokról és a hozzájuk kapcsolódó munkaeszközökről rengeteg szép dolgot lehet elmondani, de az az igazi amikor élőben láthatja az ember, munka ...
Nem vagy vagány, ha nincs Solis kistraktorod Az új és a használt eladó kistraktorpiac mára akkora, hogy bárki könnyedén elveszhet benne. Az új modellek teljesítmény/ár-értékarányban sokszor nem ...
A Solis traktorok bizonyítanak A traktorgyártóknak továbbra is követniük kell ez EU-s környezetvédelmi irányelveket és szigorításokat. Azok, akik erre rá sem hederítenek, gyorsan k...
Vetőgépek, traktorpiac, gépárverés, Kubota X, tala... Az elmúlt hónapban is több, kifejezetten érdekes gépes anyaggal jelentkeztünk az Agrárhírek rovatunkban. Bemutattuk a talajlevegőztetés technológiájá...
A nehézségek dacára a Solis traktorok felfutásával... Nagy reményekkel és több új termék piacra léptetésével kalkulált az Odisys Bt. a 2020-as évre, de a járvány alaposan belerondított az idilli képbe. E...