Egyre népszerűbbek a hagyományos húsokat helyettesítő termékek, ebbe a körbe pedig a rovarok is beletartoznak. Becslések szerint 2030-ra az ehető rovarok piacának mérete elérheti akár a 8 milliárd dollárt is.
A proteinforrásként használt rovarok piaca 2030-ra elérheti a 8 milliárd dolláros szintet, noha jelenleg még csupán kevesebb mint 1 milliárdos a globális piac mérete. Egyes szakértők szerint az ehető bogarak egyre népszerűbbek lesznek, ahogy a világ népessége egyre nő. A trendhez pedig olyan élelmiszercégek is csatlakozhatnak, mint a Nestlé, a PepsiCo. vagy a McDonald’s.
Napjainkban 130 országban körülbelül 2 milliárd ember étrendjében található meg rovar. Ráadásul már az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet is jelezte, a bogarak fehérjeforrásként való fogyasztása sokkal fenntarthatóbb, mint a hagyományos húsevés. Olyannyira, hogy a nemzetközi szervezet támogatja a rovarevést, ám ez súlyos ellenállásba ütközik. A világ számos helyén kulturálisan idegenkednek ettől.
Ennek ellenére már nyugati cégek is elkezdtek piacra lépni ehető rovarokból készült termékekkel. Sőt vannak már olyan éttermek, amelyek kínálnak ehető rovarokat. Ha pedig az éttermek és a szupermarketek elkezdik normalizálni a rovarfogyasztást, akkor a következő lépés már a saját gyártású termékek előállítása lehet. Ez pedig megnyithatja az utat a nagyobb vállalatok előtt is. A Nestlé például már jelezte, hogy folyamatosan foglalkoznak az ehető rovarok kérdésével, és idén már piacra is dobtak egy olyan kutyaeledelt, amely tücsköt tartalmaz.
Az eredeti cikket itt olvashatja el.