Jim Mellon milliárdos brit üzletember és emberbarát az Euronews Interview című műsorában mondta azt, hogy szerinte a tejipar 10 éven belül eltűnik, illetve a világ húsjellegű termékeinek fele növényi alapú lesz. Ez utóbbiakkal egyébként már ma is ismerkedik az emberiség, több cég is fejleszt ilyen irányban. A sejt alapú mezőgazdaság segítségével laborokban igyekeznek előállítani húsmentes húsokat. Anyagunkból kiderül, mit vár a tejipar jövőjétől a vagyonos vállalkozó.
A brit Jim Mellon a “Moo’s Law: Egy befektető útmutatója az új agrárforradalomhoz” című könyvében azt állítja, hogy az intenzív állattenyésztés okozta kibocsátások egyötöde megszüntethető lenne. Jelenleg a globális felmelegedést okozó kibocsátások 14,5-18 százaléka származik ebből a fajta gazdálkodásból. Az üzletember szerint “a változás jó”, úgy véli az újabb iparágak jót hoznak az emberiség számára – számolt be róla az Euronews.
Egészséges idős emberek
Ahogy az emberek idősebb korukban egyre egészségesebbek lesznek, több pénzt lehet átcsoportosítani a szociális gondozásra, és kevesebbet kell majd költeni az életvégi gondozásra, amely az összes egészségügyi kiadásunk kétharmadát teszi ki – fogalmazott az üzletember. Mellon arról is beszélt az interjúban, hogy az élethosszig tartó életbe fektet be. Cége, a Juvenescence olyan terápiák széles skáláját fejleszti, amelyek remélhetőleg lehetővé teszik majd, hogy az emberek egészségesebben éljenek idősebb korukban is.
Az élelmiszertermelés és az állattenyésztés hibáiról
Az üzletember az élelmiszerellátás hibáiról, a haszonállatokba kerülő antibiotikumokról és a baktériumfertőzések veszélyéről is beszél az új agrárforradalomra is kitérő interjúban, amit a cikkünk végén található videóban lehet magyar szinkronnal meghallgatni. A hústermelő gazdáknak azt jósolja, hogy hamarosan más iparágakban kell megtalálniuk a megélhetésük forrását. A globális élelmiszeripar jövőjéről a tehénfejés megszűnésén kívül elmondta, hogy a hústermékek fele növényi alapú, a világ haltermékeinek fele ugyancsak növényi eredetű lesz.