A koronavírus megelőzése és az immunitásunk erősítése a talaj gondozásán múlik?

Az egészség-orientált élelmiszerek és mezőgazdaság szerepe soha nem volt fontosabb, mint most. A minket támadó vírus eltérő ellenállásba ütközik aszerint, hogy országonként milyen a népesség egészségi állapota és az emberek immunitása. Természetesen, az új járvány okozta vészhelyzet új “peszticid” megtalálását igényli. De a termőföldre is szükség van: “A csíra semmi, a föld a minden” – mondta Louis Pasteur már 150 évvel ezelőtt.

Gazdálkodók, agronómusok, orvosok stb… számára a termőföld gondozásának kell lennie a legfontosabb feladatnak. Nem a koronavírus öl meg, hanem az ARDS (akut kétoldali légzőszervi szindróma) okozza a halált a túlzott gyulladás miatt. A felesleges gyulladás (citokinvihar) halált okoz, ha védekező mechanizmusaink rosszul reagálnak, és ez a túlzott gyulladás, a rossz szabályozás végül a saját szöveteink ellen fordul.

Az immunitás a tányérunkon át épül fel az alapvető mikrotápanyagokból: vitaminok, nyomelemek, rostok, antioxidánsok. A felesleges gyulladásokkal szembeni ellenálló képesség az omega-3 tartalmú ételen keresztül jön létre.

Ha az immunitás és a gyulladás jól szabályozott, a koronavírus nem okoz több kárt, mint az influenzavírus.

Soha nem volt a kapcsolat a talajok egészsége, a termőföldek sokszínűsége, a minőség és egészségi állapotunk között ilyen erős. Soha nem volt a megközelítésünkre ennél nagyobb szükségünk. Soha nem volt annyira kötelességünk, hogy mozgósítsuk magunkat a Kék-Fehér-Szív szemlélet mellett!

– mondta Takács Tamás, a Noack Magyarország Kft. értékesítési vezetője

Járványtan

Japánnak 130 millió lakosa van. Kína szomszédságában januárban fedezték fel a Covid 19 első esetét. Azóta Japánban a vírusnak 328 áldozata volt, miközben már 49963 volt az Egyesült Államokban, 25 549 Olaszországban és 21 856 Franciaországban (2020. 04. 24-i adatok). Miért áll ellen Japán ilyen jól, a népsűrűség, a nagyon idős emberek magas százaléka és a szigorú elszigetelési intézkedések hiánya ellenére?

A japán konyha egyaránt magában foglalja:

  • a magas omega-3 tartalmú ételeket (halak és növényi olajok által)
  • a magas antioxidánstartalmat (zöldtea formájában)
  • sok fermentált ételt (tofu például)

Nyilvánvalóan vannak más okok (maszk viselése, higiénia, BCG-oltás, stb.), de a japánok másoknál is jobban ellenállnak a szív-érrendszeri megbetegedéseknek és más úgynevezett „gyulladásos” betegségeknek, anélkül, hogy összefüggésben állnának a maszkviselésével vagy valami más viselkedéssel.

A többi nagy halatfogyasztó ország általában jobban ellenáll másoknál (Hong Kong, Korea, Portugália, Norvégia, stb.). Ezért lehetséges az étrend, a gyulladás és az ellenállóképességközötti kapcsolat feltételezése.

Befejezett egészségügyi kutatások

Jóval korábban a világ minden tájáról származó kutatók már kimutatták az omega-3 – gyulladás – ARDS (a “COVID 19” betegek halálát okozó gyulladásos betegség) kapcsolatát. Ezért számos klinikai vizsgálatot végeztek olyan kórházakban, ahol az ARDS-betegeket omega-3 parenterális infúzióval kezelték (halolaj formájában). Legalább 49 tudományos cikk írja le ezeket a klinikai vizsgálatokat. A halálozások száma szinte mindig csökken, nem mindig nagymértékben, nem mindig nagyon szignifikáns, de látunk valamit, ami szerint eddig egyetlen gyógyszer sem produkált ilyen típusú eredményt.

Folyamatban lévő kutatások és tevékenységek

Ha egy kicsit közelebbről megismerjüka gyulladás biokémiáját, érdemes azt gondolni, hogy az omega-3 leghatékonyabb felhasználása nem az, hogy gyógyszerként szedjük, hanem folyamatosan tápláljuk a szervezetet az ételen keresztül. Nem állhatunk tétlenül az alábbiak mellett:

  • A világ kutatásaihoz kapcsolódva gyorsan elindítunk egy vizsgálatot egy francia egyetemi kórházban, ahol a COVID 19-ben szenvedő betegeket a hozzájárulásuk után, a lehető leghamarabb Omega 3-mal támogatjuk. Az elv megalapozott.
  • Egészségügyi szakembereink kollégiumával közösen omega-3 kiegészítőket javaslunk minden veszélyeztetett ember számára.
  • Gyártóinkkal közösen, a megszokott elhivatottsággal fenntartjuk a Bleu-Blanc-Coeur termékek kínálatát az egész lakosság számára.

Az egyesület minden alkalmazottja, közösségünk minden szereplője mobilizálódik, és a jelenlegi válságban további motivációt lát az egészségorientált mezőgazdaságunk számára, hogy megfeleljen a mai kihívásoknak és … gondoskodjon a földről! Minden kis földterülettől kezdve a test minden sejtjéig az egészségünkért folytatott küzdelem a lábunk alatt is zajlik. Mindannyiunk kötelessége cselekedni, hogy a jövőben a talaj jól gondozott legyen! Munkára fel!

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Termesztésbe fogták a mezei gyöngykölest A mezei gyöngyköles nem tartozik Európában a népszerű növények közé. Azonban miután megkapta a „novel food” (új élelmiszer-összetevő) besorolást az Eu...
Lehet, hogy feleslegesen ölik meg a halakat az ola... Nem támasztja alá egyértelműen az orvosi szakirodalom, hogy extra mennyiségben is be kellene vinni az emberi szervezetbe omega-3 zsírsavat. Ha ez  val...
Takarmánytartósítás esős időben A haszonállatok takarmányszükségletét a tavasztól késő őszig tartó időszakban kell megtermelni. Akkor, amikor azt az időjárás is engedi. Jelenleg vis...
Harc a mikotoxinok ellen, a növények erejével Az idők során a növények rendkívül kifinomult mechanizmusokat fejlesztettek ki a stresszhatásokkal szemben, ami hatékony stratégia számukra a túlélés...
NOACK RUMEN Y, a szarvasmarhák és kiskérődzők nyal... A jó takarmányhasznosuláshoz a szarvasmarháknál, a bendőben jó kondícióban és megfelelő mennyiségben jelen levő mikroorganizmusokra van szükség. Enne...
Ha jót akar a marhájának, kiskérődzőjének, NOACK R... A jó takarmányhasznosuláshoz a szarvasmarháknál, a bendőben jó kondícióban és megfelelő mennyiségben jelen levő mikroorganizmusokra van szükség. Enne...