A jó szilázs sosem véletlen –  a  probiotikumok hatása az állattenyésztésre

A mikrobiológiai tudományok területén szerzett tudományos ismereteinket és a folyamatos innovációt felhasználva kifejlesztették a szilázsoltóanyagok és probiotikumok legteljesebb portfólióját az állatok számára. Ezek segíthetnek a problémáknak a kezelésében.

Szilázsoltószereikkel lehetővé teszik a gazdák számára, hogy javítsák a szilázs minőségét, miközben természetes megoldásokon alapuló, fenntarthatóbb termelést érnek el.
Szilázsoltószereikkel lehetővé teszik a gazdák számára, hogy javítsák a szilázs minőségét, miközben természetes megoldásokon alapuló, fenntarthatóbb termelést érnek el. (Fotó: Pixabay)

Probiotikumok tejtermékekhez

 A Chr. Hansen Animal Health & Nutrition-nál a jó baktériumok™ erejét használják fel az állati bélrendszer normál működésének támogatására, a szilázs tartósítására és a fenntartható hús- és tejtermeléshez való hozzájárulásra.

Teljesen természetes probiotikus megoldásaik segítenek a tejtermelőknek, hogy fenntartható és sikeres maradjon a vállalkozásuk.

Szilázsbeoltószerek

Szilázsoltószereikkel lehetővé teszik a gazdák számára, hogy javítsák a szilázs minőségét, miközben természetes megoldásokon alapuló, fenntarthatóbb termelést érnek el.

Teljesen természetes probiotikus megoldásaik segítenek a marhahústermelőknek, hogy vállalkozásuk fenntartható és sikeres maradjon.

Miért érdemes szilázsoltószert használni?

Ha ezt a kérdést teszi fel magának, akkor érdemes átfogalmaznia: tényleg minden potenciált kihozok a szilázsomból? És a válasz valószínűleg NEM, ha nem alkalmaz jó oltóanyagot betakarításkor.

A szilázs az egyik legfontosabb takarmány-összetevő, amely a kérődzők étrendjébe kerül. Mindenki a szilázs minőségére támaszkodik, hogy a várt tápanyagmennyiséget szállítsa. Előállítása sok időt és erőforrást vesz igénybe a gazdáktól. Gyakran azonban a véletlenre bízzák, hogy az erjedés milyen irányban megy végbe a szilázsban. Ez pedig veszélyezteti a teljesítményt. És ez az a pont, ahol a szilázsoltószerek kulcsszerepet játszanak.

Tehát érdemes megfontolni, hogy jót tesz-e valaki a teheneiért. Vegye kézbe a szilázs erjedésének irányítását, és szabadítsa fel a benne rejlő lehetőségeket. Végül is, miért ne fektetné be a szilázsgyártás összköltségének 3-4%-át, hogy az eredményt kézben tarthassa?

A szilázs kihívás

Nézze meg a fenti videót, hogy megtudja, hogyan biztosíthat a SILOSOLVE® FC oltóanyag olyan előnyöket, mint a jobb aerob stabilitás és a szárazanyag-veszteség megelőzése.

Érdemes megnézni, mi történik a silójában, ha az erjesztést a véletlenre bízza, vagy ha cselekszik, és felszabadítja a benne rejlő lehetőségeket…..

A magas szintű termelés fenntartása érdekében a gazdáknak jó minőségű takarmányokkal kell etetniük az állatokat.

A SILOSOLVE® FC oltóanyag teljesítményének robusztusságát különböző kultúrák, körülmények és az erjesztés időtartama mellett igazolták.  

(Forrás: chr-hansen.com)                                                                                            

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Agrár pályázatokról egyszerűen 1. rész Jelen cikk-sorozat célja, hogy a gazdálkodók számára utat mutasson az Európai Uniós és hazai támogatások igénybevételéhez. Magyarország területének k...
Az állattenyésztés nyertese lehet a 2014-2020-as c... A Földművelésügyi Minisztérium álláspontja szerint az állattenyésztő kis- és közepes gazdaságok a 2020-ig szóló európai uniós költségvetési ciklus egy...
Milyen évet zár idén a mezőgazdaság? Szakértők vál... Vegyes eredményeket, de összességében jó évet jelenthet a mezőgazdaságnak a 2014-es esztendő. A szántóföldi növénytermesztésben ugyan nem biztosított ...
Szorosabbá fűzik a román-magyar agrár kapcsolatoka... A magyar-román agrár kapcsolatépítés jegyében Kecskemétre látogatott egy delegáció Alba megyéből. A Megyeházán rendezett tanácskozás középpontjában a ...
Visszanyerheti jelentőségét az állattenyésztés... Növekvő sertésállomány Magyarországon; tejtermék-támogatás; támogatást kapnak a zöldség-gyümölcs termelők az orosz embargó miatt; átgondoltabb AKG pro...
Rovarokból takarmány? Folyamatosan növekszik a Föld népessége, ezzel párhuzamosan növekszik az élelmiszerek iránti kereslet, különösen a húst, a tejet és a tejtermékeket ke...